Košarka

VIDEO - SENZACIJA u ''Morači'', Mega srušila Budućnost za 1:0 u seriji!

Prvi poraz košarkaša Budućnost Volija u ''Morači'' i to kad mu vrijeme nije! ''Plavi'' su u prvom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige poraženi na svom terenu od Mega Leksa 85:81, pa sada moraju napraviti brejk u gostima kako bi izborili majstoricu u Podgorici! Izabranici Luke Pavićevića su bili veliki favoriti prije meča, ali je mlada ekipa Dejana Milojevića uspjela da priredi senzaciju i dođe na korak od velikog finala.
VIDEO - SENZACIJA u ''Morači'', Mega srušila Budućnost za 1:0 u seriji!
Portal AnalitikaIzvor

Meč sezone odigrao je Rade Zagorac, koji je imao indeks korisnosti 40 – 27 poena (6-7 za dva, 3-4 za tri), 7 skokova i 4 asistencije. Istakli su se još Nikola Janković sa 17 i Danilo Nikolić sa 16 poena. U podgoričkom timu najbolji je bio Džulius Dženkins sa 26 poena, Dragićević je ubacio 12.

Odigran je fantastičan meč u Podgorici, obje ekipe bile su raspoložene za igru, ali završnica je ipak bila nervozna – Janković je u posljednja dva minuta šutirao penale 1-4 (ukupno 1-8), a Dragićević je promašio dvije trojke, pri rezultatu 80:80 i zaostatku 80:81, drugu na 27 sekundi do kraja. 

megabuducnost150316

Fauliran je Luvavu, bio je siguran sa linije penala za vođstvo 83:80. Uslijedila je u najmanju ruku diskutabilna sudijska odluka, kada je sviran faul nad Kukom pri šutu za tri poena, iako je bilo jasno da je prekršaj bio na zemlji. Međutim, iskusni Amerikanac pogodio je samo jedno od tri penala, a sa druge strane njegov mlađi kolega na pleju Nikola Ivanović bio je siguran oba puta – 85:81 na 11 sekundi do kraja. Subotić nije pogodio i počelo je veliko slavlje Mege.

Druga utakmica na programu je u subotu u Sremskoj Mitrovici, a u finale će tim koji prvi ostvari dva trijumfa. U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Cedevita, prva utakmica u toj seriji igra se u utorak od 18.45.

budustat140316megastat140316
Portal Analitika