Crna hronika

Zagoričani napali policajca Bulatovića: Osveta zbog "Velveta"?

Pi­pad­nik In­ter­vent­ne je­di­ni­ce Upra­ve po­li­ci­je Ra­de Bu­la­to­vić na­pad­nut je pri­je tri no­ći na auto­bu­skoj sta­ni­ci u Pod­go­ri­ci. Pre­ma sum­nja­ma po­li­ci­je, na Bu­la­to­vi­ća je na­sr­nu­la gru­pa mla­di­ća iz Za­go­ri­ča ka­ko bi mu se osve­ti­li zbog nje­go­vog po­stu­pa­nja i po­stu­pa­nja nje­go­vih ko­le­ga u noć­nom klu­bu „Vel­vet” kra­jem de­cem­bra, ka­da su uhap­še­na še­sto­ri­ca pri­pad­ni­ka „za­go­rič­kog kla­na”.
Zagoričani napali policajca Bulatovića: Osveta zbog "Velveta"?
Portal AnalitikaIzvor

Ka­ko „Dan” sa­zna­je iz po­li­ci­je, na­pa­da­či su pr­vo ver­bal­no na­pa­li Bu­la­to­vi­ća, pri­je­te­ći mu i vri­je­đa­ju­ći ga zbog po­stu­pa­nja u klu­bu „Vel­vet” ka­da je do­šlo do su­ko­ba iz­me­đu slu­žbe­ni­ka in­ter­vent­ne je­di­ni­ce i še­sto­ri­ce Za­go­ri­ča­na. Tom pri­li­kom su de­blji kraj iz­vu­kli Za­go­ri­ča­ni, ko­ji se i da­lje na­la­ze u pri­tvo­ru zbog tu­če sa po­li­caj­ci­ma.

Nji­ho­vi pri­ja­te­lji, ogor­če­ni zbog in­ci­den­ta u „Vel­ve­tu”, htje­li su da se ob­ra­ču­na­ju sa Bu­la­to­vi­ćem. Pri­je tri no­ći sre­li su ga u bli­zi­ni auto­bu­ske sta­ni­ce. Bu­la­to­vić tom pri­li­kom ni­je bio na za­dat­ku. Ka­da su ga pre­po­zna­li, Za­go­ri­ča­ni su kre­nu­li pre­ma nje­mu. Pr­vo su ga ver­bal­no na­pa­li, a za­tim su i fi­zič­ki na­sr­nu­li na nje­ga. Ipak, po­li­ca­jac je uspio da se od­bra­ni i u tom su­ko­bu je pro­šao bez po­vre­da.

Slu­čaj je pri­ja­vljen po­li­ci­ji, ko­ja je po­kre­nu­la is­tra­gu. Iste no­ći na raz­go­vor je pri­ve­de­n Filip Brnović iz Za­go­ri­ča i još nekoliko osoba, ko­ji su sa­slu­ša­ni na okol­no­sti kri­tič­nog do­ga­đa­ja. O in­ci­den­tu je oba­vi­je­šte­no i Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci.

Zbog su­ko­ba sa po­li­ci­jom u lo­ka­lu „Vel­vet”, uhap­še­ni su Ra­do­slav Gi­le Sta­ni­šić, Vi­do­je Sta­ni­šić, Ni­ko­la Mar­ko­vić, Sa­ša Kli­ko­vac, Bran­ko Vu­ka­no­vić i Želj­ko Po­po­vić. Po­li­caj­ci su u su­du po­no­vi­li da su ih op­tu­že­ni pri­li­kom ra­ci­je na­pa­li i vri­je­đa­li. Op­tu­že­ni su ka­te­go­rič­no ne­gi­ra­li kri­vi­cu, tvr­de­ći da su spor­nom pri­li­kom oni bi­li na­pad­nu­ti. Tvr­di­li su da su ih po­li­caj­ci iz­ne­na­da na­pa­li i pre­tu­kli. (Dan)

Portal Analitika