Svijet

Davutoglu: Uhapšeno 11 osoba zbog bombaškog napada u Ankari

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da je 11 osoba privedeno zbog sumnje da su umiješane u bombaški napad u Ankari u kom je poginulo 37 ljudi.
Davutoglu: Uhapšeno 11 osoba zbog bombaškog napada u Ankari
Portal AnalitikaIzvor

Davutoglu je naveo da postoje sumnje da su jučerašnji napad izvršili kurdski pobunjenici.

Turski premijer je rekao da je u toku dalja DNK istraga koja će utvrditi identitet dva potencijalna napadača. On je naveo da će Turska nastaviti borbu protiv kurskih pobunjenika sve dok oni ne budu uništeni.

U jučerašnjem bombaškom napadu u turskoj prijestonici poginulo je najmanje 37 osoba, a 35 tijela je identifikovano, izjavio je ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

Za napadu u kojem je povrijeđeno najmanje 125 ljudi, od čega 19 kritično, zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost.

Nemenovani turski zvaničnici pozivaju se na preliminarne rezultate istrage i navode da je Radnička partija Kurdistana najvjerovatniji krvac za napad

Zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmuš potvrdio je danas da je žena jedna od bombaša-saomoubica koji su izveli napad u Ankari, u kom je 37 osoba poginulo.

Kurtumluš je naveo da je žena "definitivno jedna od napadača".

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je drugi bombaš-samoubica bio muškarac, ali njegov identitet treba tek da bude potvrđen, prenio je Reuters.

Turski vojni avioni bombardovali su jutros kampove zabranjene Radničke partije Kurdištana PKK na sjeveru Iraka.

Blic.rs

Portal Analitika