Svijet

Putin: Povlačimo se iz Sirije, zadaci ispunjeni

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da od utorka počne da povlači rusku vojsku iz Sirije jer su postavljeni zadaci ispunjeni, prenosi Sputnik.
Putin: Povlačimo se iz Sirije, zadaci ispunjeni
Portal AnalitikaIzvor

„Smatram da je zadatak koji je postavljen Ministarstvu odbrane i oružanim snagama u cjelini ispunjena, zbog toga naređujem ministru odbrane da od sjutra počne povlačenje glavnog dijela naše vojne grupacije iz Sirijske Arapske Republike“, rekao je Putin na sastanku sa šefovima Ministarstava odbrane i spoljnih poslova Rusije.

Putin se nada da će odluka u vezi s povlačenjem ruske vojne grupacije iz Sirije poslužiti kao dobar signal za sve strane u sukobu i da će doprinijeti mirnom rješavanju krize.

„Nadam se da će današnja odluka biti dobar signal za sve sukobljene strane, nadam se da će to znatno podići povjerenje svih učesnika u procesu… i da će doprinijeti rješavanju sirijskog pitanaj mirnim sredstvima“, rekao je Putin na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom i ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

On je dodao da su zadaci koji su postavljeni pred Ministarstvo odbrane ispunjeni.

„I zaista, efikasan rad naše vojske stvorio je uslove za početak mirovnog procesa. Smatram da je zadatak postavljen pred Ministarstvo odbrane i ruske oružane snage u Siriji u cjelini ispunjen. Uz učešće ruske vojske, uz učešće ruske vojne grupacije sirijska vojska i patriotske snage u Siriji uspjele su da kardinalno promjene situaciju u borbi protiv međunarodnog terorizma“, rekao je Putin.

 

Novosti.rs

Portal Analitika