Abiznis

Crna Gora na međunarodnom sajmu nekretnina

Crnogorska delegacija predvođena ministrom održivog razvoja i turizma Branimirom Gvozdenovićem učestvovaće na međunardnom sajmu nekretnina MIPIM 2016 u Kanu. Sajam će biti održan od 15. do 18 marta.
Crna Gora na međunarodnom sajmu nekretnina
Portal AnalitikaIzvor

"S obzirom na težnje Crne Gore da se dodatno pozicionira kao prepoznatljiva investiciona destinacija, ovaj sajam predstavlja dobru priliku za promociju na međunarodnom tržištu, kao i za sastanke, povezivanje i umrežavanje sa investitorima u oblasti nekretnina", saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U okviru MIPIM 2016, ministar Branimir Gvozdenović će biti učesnik Mayors’ Day Programme-a (Programa Dana gradonačelnika), a koji će omogućiti visokim zvaničnicima i gradonačelnicima da razmijene ideje i iskustva, kao i da diskutuju o potrebama gradova i regija za investicijama. Planiran je i značajan broj bilateralnih sastanaka, a na crnogorskom štandu će biti izloženi projekti i investicioni potencijali naše zemlje.

Poseban akcenat biće stavljen na projekte koji se nalaze na Sjeveru, odnosno lokacije "Kolašin 1600" i "Cmiljača" u Bijelom Polju, kao i potencijale Durmitora.

Posjetioci štanda i potencijalni investitori će, između ostalog, biti upoznati sa aktivnostima koje Vlada sprovodi u cilju valorizacije prostora u regionu Bjelasice i Komova, posebno u dijelu izgradnje infrastrukture, kao i sa podsticajnom politikom.

MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina koji se ove godine po dvadeset sedmi put organizuje u Kanu, u periodu od 15. do 18. marta.

To je mjesto za upoznavanje vodećih partnera i potencijalnih investitora iz više od 90 država svijeta. Preko 21.000 posjetilaca, uključujući više od 4.800 predstavnika investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupacija će pregovarati o poslovima na sajmu. U 2015. godini MIPIM je imao 21.400 posjetilaca, 2.450 izlagača iz 89 zemalja.  

Portal Analitika