Crna hronika

Ćetković nastavlja da sudi u postupku protiv Šukovića

Predsjednik Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović odbio je kao neosnovan zahtjev za izuzeće sudije Rada Ćetkovića u postupku u kome se bivšem službeniku Odeljenja za organizovani kriminal Predragu Šukoviću sudi za ugrožavanje sigurnosti potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.
Ćetković nastavlja da sudi u postupku protiv Šukovića
Portal AnalitikaIzvor

Branilac Šukovića Goran Rodić zatražio je izuzeće sudije Ćetkovića zbog sumnje u njegovu nepristrasnost, odnosno da sudija nije na adekvatan način sproveo kontrolu optužnog prijedloga zbog čega sumnja u njegovu nepristrasnost.

"Grubo kršenje odredbi ZKP-a od strane postupajućeg sudije predstavlja okolnost koja kod odbrane izaziva ozbiljnu sumnju u njegovu nepristranost, odnosno ukazuje na gotovo otvoreno pristrasno postupanje u korist oštećenog Duška Markovića”, naveo je Rodić u zahtjevu koji je juče odbijen.

U obrazloženju predsjednika podgoričkog suda Radovića za odbijanje zahtjeva za izuzeće se navodi da je nakon izvršenog uvida u spise predmeta, te ocjene navoda zahtjeva za izuzeće i izjave postupajućeg sudije Rada Ćetkovića, predsjednik suda je našao da ne postoji nijedan razlog za izuzeće predviđen odredbom ZKP-a, po kom osnovu bi se predmet dodijelio u rad drugom sudiji. 

"Neosnovani su navodi da je postupajući sudija zakazao glavni pretres bez prethodnog ispitivanja optužnog predloga i pribavljanja tužilačkih spisa, jer se u krivičnim spisima predmeta nalazila kopija cjelokupnih tužilačkih spisa", saopštila je potparolka tog suda Marina Kalezić.

Prema optužnom prijedlogu Markovića, podnijetom 27. novembra prošle godine, Šuković se sumnjiči da je u periodu od 8. maja do 7. juna 2015. svjesno ugrozio sigurnost potpredsjednika Vlade prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo. Krivično djelo je, kako se navodi, izvedeno postavljanjem prijetećih komentara na portal Vijesti, sa korisničkog naloga Boss.

cdm

Portal Analitika