Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Čađenović i Šabotić dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su Veselinku Čađenović i Izeta Šabotića sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Čađenović i Šabotić dobitnici izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Veselinka je dobila "Zov anđela", a Izet "Gradovi na papiru". Oba naslova moežte naći u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1403zovGijom Muso: Zov anđela

Da li je i vama mobilni telefon postao poput dnevnika? Da li njemu povjeravate brojeve telefona dragih osoba, fotografije, razgovore... Najskrivenije tajne?

U gužvi najvećeg njujorškog aerodroma dvoje ljudi doslovno će naletjeti jedno na drugo. Madlin i Žonatan brzo će sakupiti prosute stvari i produžiti svako na svoju stranu. Oni se nikada prije toga nijesu sreli, a vjerovali su i da se taj suret više neće ponoviti. Ipak, u žurbi da prikupe svoje stvari, slučajno su zamijenili mobilne telefone. Kada budu uvidjeli grešku, već će ih dijeliti više od deset hiljada kilometara - on je vlasnik restorana u San Francisku, dok ona radi u jednoj pariskoj cvjećari.

Iako su svjesni da zadiru u tuđu privatnost, neće moći da odole i pregledaće sadržaj telefona koji se zatekao kod njih. Međutim, nesputana radoznalost dovešće ih do zapanjujućeg otkrića: shvatiće da su njihovi životi neraskidivo povezani tajnom za koju su oboje vjerovali da će ostati zauvjek skrivena...

Početak koji nagovještava romantičnu komediju pretvoriće se u napet triler, a maestralna završnica nadmašiće i najveća očekivanja.

1403gradoviDžon Grin: Gradovi na papiru

"Gradovi na papiru" je roman za koji je Džon Grin osvojio nagradu "Edgar Alan Po", i u kojem nas  upoznaje sa Kventinom koji je čitav život posmatrao i izdaleka neobično živahnu Margo.

Kada mu jedne noći Margo zakuca na prozor obučena kao nindža, pod izgovorom da ga vodi u savršeno isplaniranu osvetničku akciju, on bez riječi kreće za njom. Nakon te nezaboravne zajedničke noći, Margo nestaje iz grada, ostavivši tragove za koje Kventin vjeruje da će ga odvesti do nje.

Portal Analitika