Košarka

PAVIĆEVIĆ: Očekujem sjajan ambijent u „Morači“, idemo na pobjedu!

Važnost utakmice je ogromna, prolaz u finale plej-ofa je veliki ulog, sjutra moramo biti maksimalno skoncentrisani i posvećeni ostvarivanju naših košarkaških ciljeva, kako bismo došli do prve pobjede u polufinalnoj seriji i kako bismo jednu sjajnu sezonu, u kojoj smo završili prvi na tabeli četiri kola prije kraja, potvrdili i kvalitetnim rezultatom u plej-ofu, kazao je na današnjoj pres konferenciji, trener Budućnost Volija, Luka Pavićević.
PAVIĆEVIĆ: Očekujem sjajan ambijent u „Morači“, idemo na pobjedu!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tim iz Njegoševog parka drugu godinu zaredom igra polufinale regionalne ABA lige. Prošle godine ih je zagrebačka Cedevita spriječila da izbore istorijski plasman u finale. Ove sezone, sitaucija je drugačija. „Plavi“ sa prve pozicije na tabeli, kao favoriti, dočekuju mladi tim Dejana Milojevića i nadaju se prolasku dalje.

Pavićević u prvoj polufinalnoj utakmici koju Budućnost Voli igra sa Mega Leksom sjutra veče od 20 sati u „Morači“ očekuje sjajan ambijent, motivisanog protivnika i dodaje da njegov tim ide na pobjedu.

Trener Budućnost Volija Luka Pavićević:

„Mislim da treba podržati Dejana u njegovoj želji za afirmacijom ABA lige i košarke prije svega. ABA liga je nasljednik jugoslovenske lige koja je bila najjača liga na svijetu poslije NBA, rasadnik najznačajnijih igrača i trenera svih vremena u Evropi i dijelom u svijetu, a jedan od njih je i Krešov otac. Mi ovdje u regionu imamo izuzetan proizvod, izuzetne ljude koji su se potrudili da se u jednom problematičnom periodu prevaziđu strašne stvari koje su se desile, da se zaborave i krvoprolića i raznorazne strahote, a to je bilo moguće samo pomoću sporta, košarke i pomoću ljudi koje je košarka stvorila. Dakle, imamo sjajnu ligu, sjajan ambijent, hajde da promovišemo tu ligu i da se ne zamaramo što će politika da odluči naspram svih drugih evropskih institucija. Hajde da se takmičimo u okviru ove lige i da prvaka ove lige promovišemo u jednu instituciju koja je za ovu godinu i za svaku sljedeću, od velike važnosti za sport u regionu.

U ovoj pripremi za utakmicu preovladavaju povrede koje su zadesile oba tima, ali dok smo mi uspjeli da povratimo povrijeđene igrače, Mega Leks je izgubio tri važna igrača u rotaciji i to je ozbiljan hendikep i oni su ozbiljno oslabljeni. Jedan od njih je i brat našeg Nemanje Jaramaza i on je to jako teško prihvatio. Važnost utakmice je ogromna, prolaz u finale plej-ofa je veliki ulog, sjutra moramo biti maksimalno skoncentrisani i posvećeni ostvarivanju naših košarkaških ciljeva, kako bismo došli do prve pobjede i kako bismo jednu sjajnu sezonu u kojoj smo završili prvi na tabeli četiri kola prije kraja, potvrdili i kvalitetnim rezultatom u plej-ofu. To je velika obaveza za Budućnost, a takva obaveza nikad nije jednostavna i prijatna situacija. Moramo da izdržimo taj pritisak, a jedini način je jedan ozbiljan pristup u rješavanju košarkaških situacija sjutra na terenu. Nadam se sjajnom ambijentu, sportskoj situaciji i motivisanom protivniku i normalno - pobjedi svog tima.“          

b2

Kapiten „plavih“ Suad Šehović:

„Ulog je veliki, plasman u finale ABA lige, sigurno će biti pravi spektakl. Što se tiče ekipe Mega Leksa, svi smo svjedoci njihovih igara i utakmica koje su dobijali na svoju mladost, poletnost i agresivnost. Bez obzira na veliki broj povreda kod igrača ekipe Mega Leksa, kod nas nema opuštanja. Bićemo na sto odsto svojih mogućnosti, kao da svi igraju, jer u rosteru Mega Leksa svaki igrač može da napravi problem, ne samo nama, nego bilo kojoj ekipi u Evropi. Na ovaj spektakl treba da dođe što veći broj navijača, kako naših, tako i onih Mega Leksa i da pobijedi bolji.

Prvi trening poslije povrede sa kontaktom sam odradio sinoć, večeras je drugi. Nadam se da ću moći da pomognem ekipi, a ako u tome ne budem uspio, sa klupe ću ih podržavati. Nadam se da tim ima kvalitet i da bez mene dobije ovu utakmicu, što neće biti nimalo lako.“  

Direktor ABA lige Krešimir Novosel:

„Nakon 26 odigranih kola i 182 utakmice, stigli smo do najznačajnijeg dijela sezone, najinteresantnijeg, i ovim putem bih želio čestitati Budućnost Voliju na osvojenom prvom mjestu u regularnom dijelu, kao i Mega Leksu na plasmanu u plej-of, prve sezone novoosnovane ABA lige j.t.d.

Pred nama su izuzetno lijepe, interesantne utakmice, a siguran sam i kvalitetne. Treba takođe podsjetiti da drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Cedevita, koji su naši TOP 16 euroligaši. Mislim da možemo biti dosta zadovoljni prvom sezonom nove ABA lige. Uvijek postoji mogućnost da bude bolje. Kako se išlo ka finišu, posebno raduje povećani broj gledalaca u dvoranama i veliki broj pratilaca putem društvenih mreža, gdje bilježimo i do deset miliona pregledanih postova. Siguran sam da će u plej-ofu to sve biti dignuto na još veći nivo.“

b3

Trener Mega Leksa Dejan Milojević:

„Mislim da je ovogodišnja ABA liga bila prilično kvalitetna i ja sam i tokom sezone nekoliko puta apelovao na medije da malo afirmativnije pišu o ligi, jer kreiranje jedne svijesti počinje od vas. Znači, na nama je da igramo što bolje i da se što kvalitetnije prikažemo na terenu, međutim, to i od vas počinje, jer najlakše je tražiti u svemu negativno i greške. Znači, grešaka ima i sada kad analiziramo NBA ligu ima mnogo grešaka i loših strana, ali dajte da gledamo pozitivne strane. Apelujem da predstojeće polufinale i finale poslije njega, budu jedan praznik košarke i da pobijedi bolji. U ovom trenutku je kvalitetnija Budućnost, ali sport je lijep baš zato što ne pobjeđuje uvijek bolji protivnik. Mi imamo male šanse, ja sam optimista i pokušavam da to prenesem na moje igrače.“    

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac:

„Zadovoljstvo mi je što se naš klub, prvi put od osnivanja, plasirao u završni dio lige. Želio bih da čestitam ekipi Budućnosti na stvarno sjanoj sezoni, gdje su pokazali da su najkvalitetnije odigrali regularni dio. Što se tiče naše ekipe, od početka pa do kraja smo postepeno rasli, i mislim da smo došli na nivo da smo potpuno zaslužili ovaj plasman u plej-of. Naravno, uz to ne treba zaboraviti da smo osvajači domaćeg kupa, što je takođe veliki rezultat.

Što se tiče same polufinalne serije, smatram da je Budućnost opravdan favorit. Pogođeni smo povredama koje su se dešavale tokom sezone i sada povredom Ognjena Jaramaza, koji će nam sigurno mnogo faliti, ali to ne znači da odustajemo i da se predajemo, već jednostavno mora svaki igrač da pokaže još više i da pokušamo da iznenadimo Budućnost.“

Utakmica između Budućnost Volija i Mega Leksa igra se sjutra veče u „Moači“ od 20 sati. Ulaznice su u prodaji po cijeni od pet eura.

Ana Popović

Portal Analitika