Muzika

ODLIČAN KONCERT: Vrećo u KIC donio čaroliju i ljubav

Izvođač sevdalinki Božo Vrećo održao je sinoć koncert u podgoričkom KIC-u "Budo Tomović". U sali koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, publika je s Vrećom pjevala sve numere, od prvog do posljednjeg takta.
ODLIČAN KONCERT: Vrećo u KIC donio čaroliju i ljubav
Portal AnalitikaIzvor

"Divni ste. Drago mi je da tako reagujete na moje autorske stvari. Podgorica ima stila. Što kažete, ne volimo se, nego se obožavamo", pitao je Vrećo, a publika reagovala smijehom i aplauzom.

Salom se, pored pjesme, često čuo i smijeh na Vrećove komentare i priče. Otpjevao je i pjesmu kojom opisuje svoj intimni ljubavni život, a zvala se ,"Teško meni jadnoj u Sarajevu samoj".

Smijeh se zaorio salom i kada je, namještajući zelenu haljinu, rekao: "Što bi rekla moja mama: ',A, nemoj oblačit’ te vratolomne haljine'".

Upravo te haljine koje nosi na nastupima imaju više značenje, a to je humanost, jer svi ti odjevni predmeti su dio projekta koji organizuje svake godine za djecu sa posebnim potrebama i djecu bez roditelja.

Od publike je za to dobio ogroman aplauz.

Sinoć je, kako kaže, bio inspirisan "izuzetnom interpretatorkom sevdalinki Ksenijom Cicvarić", i želio sa publikom da podijeli "najtananiju pjesmu koju je ikada otpjevala", a to je "Mlada Jelka ljubi Janka". Upalila su se svjetla mobilnih i publika je počela da pjeva, prenosi MNE Magazin.

Pričao je divne priče. Povezao je pjesmu o tri sestre sa crnogorskom primorskom pričom "Tre sorele".
Pjesma za koju je rekao da je dominantna ove godine, pogotovo u Foči, njegovom rodnom gradu, gdje se gradi Aladža džamija, jeste upravo "Aladža".

Pjevao je "Nećemo ljubav kriti", "Zapjevala sojka ptica", "Osman", "U Stambolu na Bosforu" "Selam Alejkum braćo Muslimani", "Kiša bi pala" i druge.

Najavio je za maj knjigu pod nazivom "Mila", nazvanoj po majci, za jesen novi album, a za avgust premijeru "Koštane" na "Purgatorijama" u Tivtu. Otpjevao je i dio numere koju će pjevati u toj predstavi Kokana Mladenovića, uz poruku da sve sluti da će se ove godine negdje odseliti.

"Bilo je raznih priča, hoću li biti Koštana ili neću, pa ne znam koliko ste upućeni hoću li ili neću biti Koštana. Fantastična stvar je da će biti dvije moje autorske pjesme. Kokan Mladenović je zaista htio tako. U tom scenariju ima puno mene, da Koštana bude pandan Boži i suprotno i da jedno drugo nadopunjujemo. To me je vratilo na djetinjstvo i odrastanje gdje smo imali u mahali Ciganku koja je dolazila da gata u grah. Imala je stari deh. Ukrao bih ga i nekoliko puta zveckao sa njim, a oko maminog kaiša ređao nekoliko svilenih marama koje je imala. Tako da je ta uloga definitivno bila suđena meni", rekao je Vrećo.

Sva tri bisa dočekana su na nogama i uz ovacije.

"Dobro, ne date mi da odem. Pravićemo se da je koncert tek počeo. Kakva divna noć. Nadam se da ste uživali, da ste se oslobodili, da ste zaboravili na teške trenutke koji vas tište, ganjaju. Tu ne mislim na kredite i ostalo. Definitivno nam je trebalo nešto ovako danas da nas ispuni i uveže. Hvala vam za predivno veče. Podgorice, volim vas", poručio je na kraju Vrećo.

(MNE Magazin, rtcg.me)

Portal Analitika