Košarka

Zvezda grabi ka TOP 8, Radonjićevi izabranici srušili PAO!

Crvena zvezda napravila je novi ogroman korak ka istorijskom plasmanu u Top 8 fazu Eurolige.
Zvezda grabi ka TOP 8, Radonjićevi izabranici srušili PAO!
Portal AnalitikaIzvor

Srpski i regionalni šampion savladao je pred 18.500 navijača u Beogradskoj Areni Panatinaikos, po drugi put u sezoni, i preuzeo treće mjesto na tabeli grupe E Top 16 faze elitnog takmičenja – 69:67

Ekipa Dejana Radonjića sada na trećoj poziciji ima šest trijumfa i četiri poraza, dok je tim Aleksandra Đorđevića četvrtoplasirana sa istim učinkom. Zvezdu u narednoj rundi očekuje putovanje u Malagu na gostovanje Unikahi, dok Panata dočekati Lokomotivu Kubanj u Atini. 

Pred početak meča, navijači su razvili transparent posvećen doajenu srpskog, jugoslovenskog glumišta i velikom Zvezdašu Dragana Gage Nikolića. 

Najzaslužniji za pobjedu crveno-bijelih bio je Tarens Kinzi, koji je susret završio sa 19 poena (4/7 za dva, 1/2 za tri, 8/8 sb), uz četiri skokva i tri ukradene lopte. Sjajno ga je pratio Kvinsi Miler sa 16 poena (3/4 za dva, 1/3 za tri), pet uhvaćenih lopti, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Njih dvojica bila su jedini dvocifreni pojedinci, a istakli su se još Nemanja Dangubić sa devet poena i Vasilije Micić, Majk Cirbes sa po šest. 

S druge strane, u poraženom timu najviše se istakao Eliot Vilijams sa 17 poena (3/5 za dva, 1/4 za tri), od kojih je čak 13 upisao u posljednjoj dionici. 

Portal Analitika