NATO

Hasanov: Crna Gora doprinosi zajedničkoj bezbjednosnoj politici

Crna Gora, na transparentan i jasan način, konkretno doprinosi zajedničkoj vanjskoj, bezbjednosnoj i odbrambenoj politici, ocijenio je ambasador Azerbejdžana Eldar Humbat oglu Hasanov u razgovoru sa ministarkom odbrane, Milicom Pejanović Đurišić.
Hasanov: Crna Gora doprinosi zajedničkoj bezbjednosnoj politici
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Hasanov je izrazio zadovoljstvo zbog susreta, i čestitao ministarki dobijanje pozivnice za članstvo Crne Gore u NATO.

"Istakao je da Crna Gora, već prepoznata kao dobar primjer u regionu, ostvarivši vidljive rezultate na putu ka NATO i Evropskoj uniji, na transparentan i jasan način konkretno doprinosi zajedničkoj vanjskoj, bezbjednosnoj i odbrambenoj politici", kaže se u saopštenju.

Hasanov je, kako se navodi, naglasio da Azerbejdžan podržava Crnu Goru u ostvarenju postavljenih strateških ciljeva, i izrazio spremnost za uspostavljanje odnosa dvije države i u oblasti odbrane.

Pejanović Đurišić je naglasila da Crna Gora ostaje posvećena jačanju saradnje sa međunarodnim partnerima i organizacijama.

“Ona je informisala ambasadora o rezultatima reforme sistema odbrane i izrazila spremnost Ministarstva da podijeli iskustva sa drugim zemljama iz oblasti evroatlantskih integracija, sa ciljem prihvatanja najviših standarda bezbjednosti”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da su dvije države ostvarile dobru saradnju u sferi ekonomije, i da postoji prostora za unaprjeđenje odnosa i u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Izvor: Mina

Portal Analitika