Košarka

DRAGIĆEVIĆ u idealnoj petorci ABA lige!

Treneri timova u ABA ligi i navijači izabrali su idealnu petorku elitnog takmičenja, a od svih igrača najveći broj glasova dobio je Tadija Dragićević.
DRAGIĆEVIĆ u idealnoj petorci ABA lige!
Portal AnalitikaIzvor

Dragićević je jedan od najzaslužnijih za prvo mjesto Budućnosti poslije ligaškog dijela takmičenja. Dragićević je dobio 12,4 odsto glasova, a uz njega u idealnoj petorci našli su se Timoti Luvavu iz Mega Leksa, centar Crvene zvezde Majk Cirbes i košarkaši Cedevite Miro Bilan i Džejkob Pulen.

Po broju kombinovanih glasova, iza Dragićevića se našao Luvavu sa 10,7 odsto, a slijedili su ih Bilan (9,4%), Cirbes (8,2%) i Pulen (7,3%). 

Njih petoricu slijedila su Edo Murić (6,1%), Omar Kuk (5,7%), Kvinsi Miler (5,2%), Stefan Jović (4,9%) i Nikola Ivanović. 

Dragićević je takođe dobio najveći broj glasova trenera, ispred Luvavua, Bilana i Pulena. 

Ukupno 6.781 navijač je glasao u izboru za najbolju postavu ABA lige tokom 11 dana, a najviše njihovih glasova dobio je Cirbes, ispred Milera, Jovića i Luvavua. Da bi se dobili finalni rezultati glasanja, glasovi trenera su nosili 60 odsto, navijača 30, a komisije regionalnog takmičenja deset odsto.

Portal Analitika