Fudbal

TUMBAKOVIĆ odabrao za Grčku i Bjelorusiju: Pozvan Raičević!

Selektor "A" reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković objavio je danas na konferenciji za novinare spisak igrača za prijateljske mečeve sa selekcijama Grčke i Bjelorusije.
TUMBAKOVIĆ odabrao za Grčku i Bjelorusiju: Pozvan Raičević!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Utakmica sa Grčkom će se igrati 24.marta u Atini, a sa Bjelorusijom 29. marta u Podgorici. Debitant na spisku crnogorskog selektora je mladi Filip Raičević, igrač italijanske Vićence.

Na spisku su:

golmani: Vukašin Poleksić - Bekeščaba, Milan Mijatović - Bokelj i Danijel Petković - Lovćen.

odbrana: Marko Baša - Lil, Stefan Savić - Atletiko Madrid, Esteban Saveljić - Almeria, Žarko Tomašević - Kotrijk, Marko Simić - Kajzerisport, Elsad Zverotić - Sion i Adam Marušić - Kotrijk.

vezni red: Nikola Vukčević - Braga, Marko Bakić - Belenense, Vladimir Boljević - AEK Larnaka, Nemanja Nikolić - Hapoel Tel Aviv, Vladimir Rodić - Malme, Darko Zorić - Borac Čačak i Petar Grbić - Ahisar.

napad: Stevan Jovetić - Inter, Stefan Mugoša - Minhen 1860, Fatos Bećiraj - Dinamo Moskva i Filip Raičević - Vićenca.

''Čuo sam se sa gotovo svim fudbalerima koji su na nekom širem spisku. Intezivno se čujem sa Jovetićem i Savićem. Imaju specifične povrede. Savić se povrijedio u posljednjim minutima meča, a proces oporavka je 3-4 neđelje. U jednom momentu se činilo da će biti spreman za revanš meč sa PSV-om. Međutim, posljednji put kada smo razgovarali nije bio siguran, mora biti oprezan. Sigurno će biti na okupljanju, al dal će igrati to je pitanje. Jovetić je takođe povrijedio list, on je u fazi oporavka. Činilo se da će se brzo vratiti, ali ipak neće. Očekujem da će u narednih deset dana biti spremni za meč'', kazao je Tumbaković na konferenciji za medije.

Na spisku nema Dejana Damjanovića.

''Ja Dejana jako dobro poznajem. Par utakmica smo igrali u Ligi šampiona, on je sjajan igrač. On je u ozbiljnim godinama da bi ga provjeravali. Nijesmo se oprostili od Dejana, naprotiv... Ali u ovom momentu ne postoji potreba da prevaljuje toliko put, takođe prvenstvo je u toku. Jasnu sliku njegovih kvaliteta i mogućnosti imam, i to je jedan od razloga zašto nije na spisku.''

Mirko Vučinić?

''Bio je planiran da dođe na ovo okupljanje. Izrazio je želju, ali se javio prije par dana i rekao da se to ne uklapa u njegov koncept oporavka. Jer, trener sa kojim radi ima privatnih obaveza, ali će biti na okupljanju u maju. Tom dinamikom kako je planirano on se oporavlja na najbolji mogući način'', kazao je Tumbaković.

Tumbaković, koji će u Atini debitovati na klupi crnogorske selekcije, objavio je da će mu saradnici u stručnom štabu biti Zoran MirkovićMiodrag DžudovićAleksandar Janković kao i Dragoje Leković, koji će biti trener golmana.

''Pošto ja veliki broj igrača ne poznajem, ovaj period ćemo iskoristiti da se prije svega dobro upoznamo, mi njih i oni nas to jest naše zahtjeve. Pokušaćemo da nametnemo to da ej svaka utakmica koja se igra za reprezentaciju ista, bez obzira bila to prijateljska ili kvalifiakciona. Jer oni predstavljaju državu. Ovaj spisak od 21 igrača biće dopunjen sa par igrača iz domaće lige. Uspio sam da odgledam šest, sedam ekipa, odgledaću i ove subote i anredne. Nijesam čuo mnogo lijepih stvari o našoj ligi, međutim ono što sam vidio je pozitivnije nego što mi je rečeno. Dobiće šansu dvojica ili trojica, a ako neko otpadne sa ovog spiska možda ih bude i više.Rezultat protiv Grčke i Bjelorusije je uvijek bitan jer je to podrška za dalji rad, za pravljenje dobre atmosfere, dobrog ambijenta koji nam je mnogo važan'', poručio je selektor Crne Gore.

fscg11fscg2

 

Portal Analitika