NATO

Knežević: Bilbordi samo nastavak kampanje, ne finansira nas Rusija

Demokratska narodna partija (DNP) zakupila je više bilborda u centru Podgorice na kojima uz sliku predsjednika stranke Milana Kneževića stoji poruka „Ne u NATO“. Knežević je tim povodom za naš portal kazao da kampanja DNP-a protiv učlanjenja Crne Gore u Alijansu traje već mjesecima i da je zakup bilborda samo jedan segment intenzivnih aktivnosti. On je istakao da se anti-NATO kamapnja finansira isključivo iz budžeta stranke, te da kampanju ne finansira niko iz Rusije.
Knežević: Bilbordi samo nastavak kampanje, ne finansira nas Rusija
Portal AnalitikaIzvor

-Zakup bilborda samo je jedan segment intenzivnih aktivnosti, koje se, između ostalog, manifestuju i kroz anti-NATO tribine u Danilovgradu i Tivtu, kroz organizovanje okruglih stolova koji će otpočeti 14. marta, i naravno, kroz velike anti-NATO skupove koje planiramo da organizujemo sa političkim subjektima koji dijele naš stav o vojnoj neutralnosti. Dakle, u narednom periodu DNP planira pojačavanje anti-NATO aktivnosti, jer s punim pravom smatramo da je vojna neutralnost garantovana od strane Rusije i NATO-a, najbolji bezbjednosni okvir za Crnu Goru – rekao je Knežević za Portal Analitika.

Komentarišući medijske navode da anti-NATO kampanju finansira Rusija, lider DNP-a ističe da „za razliku od NATO promotera koji su od sredstava poreskih obveznika i drugih vidova donacija dobili na desetine miliona eura za poromociju ovog vojnog saveza, DNP sve anti-NATO aktivnosti realizuje iz svog partijskog budžeta, što je vrlo lako provjeriti“.dnp1antinato

-Zato pozivam sve one koji kroz formu bezličnih udbaških konstrukcija spinuju laži da našu kampanju finansira bilo ko iz Rusije, da iznese i jedan jedini dokaz. Ukoliko se dokaže da su Milan Knežević i DNP dobili jednu jedinu kopejku iz Moskve, ne samo da ću se povuci iz javnog života, već sam spreman da snosim sve krivicne sankcije koje bi proistekle iz toga. Takođe, javno obavještavam prvog sljedećeg funkcionera DPS-a koji se usudi da izrekne ovakvu neistinu da će biti tužen zbog klevete i iznošenja neistina. Više je nego očigledno da crnogorski režim nikako da prihvati činjenicu da se nakon dobijanja pozivnice jedna partija drznula da se svojim javnim i demokratskim aktivnostima suprostavi anticrnogorskom naumu da se odluka o učlanjenju donese bez organizovanja referenduma – istakao je Knežević.

Partijski organi DNP-a su, kako navodi, odavno izabrali beskompromisni put borbe za bolju Crnu Goru, i njegova je obaveza, kako je kazao, "da taj put slijedi i da ni za jedan milimetar ne odstupi od proklomavnih progamskih ciljeva, za koje zna da ih podržava većina građana Crne Gore".

Tekst i foto: B.K.

Portal Analitika