Fudbal

TPCFL: Pobjede Mladosti i Budućnosti, Rudaru bod

Fudbaleri Mladosti i Budućnosti ostvarili su pobjede, dok je Rudar osvojio bod u 21. kolu Telekom Prve crnogorske lige.
TPCFL: Pobjede Mladosti i Budućnosti, Rudaru bod
Portal AnalitikaIzvor

Vodeća Mladost savladala je u podgoričkom naselju Stari aerodrom ekipu Iskre iz Danilovgrada 5:0 i 16. trijumfom, zahvaljujući remiju Rudara, učvrstila se na čelu tabele. Do pobjede došla je golovima Ivana Vukovića u 38. i 77, Marka Šćepanovića u 52. iz jedanaesterca, Jasmina Muhovića u 54. i Zorana Petrovića u 80. minutu. 

Budućnost je u Danilovgradu savladala Dečić iz Tuzi 2:1 i prekinula seriju od četiri uzastopna meča bez pobjede. Do prvog trijumfa u proljećnom dijeu šampionata došla je golovima nekadašnjih crnogorskih reprezentativaca, Igora Burzanovića u 3. iz jedanaesterca i Radomira Đalovića u 73. minutu. Jedini pogodak za Dečić postigao je Dražen Anđušić u 18. minutu.

Bokelj i Rudar igrali su u Kotoru, u derbiju kola, neriješeno 1:1, Rudar je poveo golom golmana Miloša Radanovića u 88. minutu iz jedanaesterca. Konačan rezultat, u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, postavio je Mihailo Petrović Njegoš.

Sutjeska je kao gost savladala Petrovac 4:0 i prekinula seriju od četiri uzastopna meča bez pobjede. Do prvog proljećnog trijumfa, ukupno osmog ove sezone, došla je golovima Šalete Kordića u 14, Veljka Vukovića u 25, Dejana Zarubice u 38. i Zorana Milovca u 80. minutu. Petrovac je doživio četvrti uzastopni poraz i jedini je tim bez bodova u proljećnom dijelu šampionata.

Pobjedu u gostima, prvu proljećnu poslije tri uzastopna remija, ostvario je Lovćen, koji je u Golubovcima savladao Zetu 2:0, golovima Vladislava Rogošića u 22. i Vladana Tatara u 68 iz jedanaesterca. 

Mornar je u Baru, pogotkom Nemanje Leverde u 39. minutu, savladao Grbalj 1:0 i upisao treću pobjedu u proljećnom dijelu šampionata.

U 22. kolu, u subotu, sastaće se: Budućnost – Zeta, Lovćen – Petrovac, Sutjeska – Bokelj, Rudar – Mladost, Iskra – Mornar i Grbalj – Dečić.

tabelat1cfl090316
Portal Analitika