Politika

Sud poništio odluku o smjeni Nikole Nikše Gojkovića

Upravni sud je objelodanio da je 23. februara donio odluku, kojom je usvojio tužbu Građanskog saveza i Nikole Nikše Gojkovića i poništio odluku Skupštine opštine Herceg Novi od 8. jula prošle godine o njegovom razrješenju. Tim povodom u Građanskom savezu jutros su savali konferenciju za novinare.
Sud poništio odluku o smjeni Nikole Nikše Gojkovića
Portal AnalitikaIzvor

Kako se, pored ostalog, navodi u presudi tužioci osporavaju zakonitost odluke Skupštine, jer je “sjednica na kojoj je donešena osporena odluka sazvana suprotno članu 46. stav 2., 60. i 60.a, Zakona o lokalnoj samoupravni, u vezi sa članom 40. stav 2. Statuta opštine Herceg-Novi i člana 59. stav 1. i članu 60. stav 2. i 4. Poslovnika SO Herceg-Novi”.
Predsjednik Skuštine opštine sjednicu je sazvao prije nego što je Skupštini dostavljen predlog za razrješenje predsjednika Opštine, broj 02-6-456/15 od 07.07.2015. godine i uz saziv sjednice odbornicima nije dostavljen predlog za razrješenje predsjednika opštine.
Sud je utvrdio da je donošenjem osporene odluke povrijeđena propisana procedura postupka razrješenja predsjednika Opštine Herceg-Novi, te je poništio.
Kod utvrđenog činjeničnog stanja i citiranih odredbi Statuta i Poslovnika Opštine Herceg-Novi Sud, pored poništenja odluke o smjeni Nikše Gojkovića, traži da Skupština u ponovnom postupku donese novu, zakonitu odluku, kojom će otkloniti nepravilnosti na koje je ukazano presudom.
Zavrzlamu ko je sada legitimni predsjednik Opštine Herceg Novi, jesu li istovremeno Nataša Aćimović i Nikola Gojković, ili samo neko od njih, pravna struka, kao i strane u sporu tumače različito. Kako god, presuda se mora uvažiti. (Radio Jadran)

Portal Analitika