Abiznis

Lokalni saobraćaj: ŽPCG u januaru prevezao 83.830 putnika

Želježnički prevoz Crne Gore (ŽPCG) je 2016.godinu počeo sa boljim poslovanje. Naime, u januaru u lokalnom saobraćaju broj prevezenih putnika i realizovani prilivi veći su devet odsto, a realizovani putnički kilometri veći su 12 odsto dok je pripadajućih prihoda osam odsto više u odnosu na januar 2015.godine.
Lokalni saobraćaj: ŽPCG u januaru prevezao 83.830 putnika
Portal AnalitikaIzvor

Ukupan broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju za januar 2016.godine iznosi 83.830 putnika, međutim ako uzmemo u obzir putnike kojima se ne izdaju karte, a to su djeca do 7 godina, stariji od 75 godina i radnici željezničkog sistema (izuzev  radnika ŽICG), broj prevezenih putnika je značajno  veći.

Prosječno kašnjenje po vozu uvećano je, i to  21 odsto, tj.4,23 min/voz u odnosu na uporedni period prošle godine.

Kako se objašnjava u saopštenju, uzroci kašnjenja vozova nijesu uslovljeni samo prevozom nego i stanjem infrastrukture i procesima regulisanim saobraćajem.

U međunarodnom prevozu je tokom januara došlo do povećanja gotovo svih pokazatelja.

Broj prevezenih putnika, realizovani putnički kilometri i prosječan broj putnika po jednom vozu veći su 91 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Tako je ukupan broj prevezenih putnika u međunarodnom saobraćaju za januar 2016- 8.500 putnika. Broj pokrenutih vozova, realizovani vozni kilometara i prosječni put jednog putnika ostali su na istom nivou od januara  2015.godine.

Realizovani prilivi i prosječni pripadajući prilivi po vozu veći su 62 odsto u odnosu na januar 2015.godine.

Prosječno kašnjenje po vozu uvećano je 19 odsto tj. 5 min/voz. u odnosu na januar 2015.

"Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica će kao i do sada, kontinuirano i posvećeno raditi na unapređenju svojih usluga kako bi u skladu sa svojim mogućnostima izašli u susret korisnicima naših usluga i njihovim potrebama", zaključuje se u saopštenju.

Foto: zpcg.me

Portal Analitika