Društvo

Međunarodna unija za telekomunikacije raspisala konkurs za mlade inovatore

Međunarodna unija za telekomunikacije ITU i ove godine organizuje Takmičenje mladih inovatora (Young Innovators Competition) pokroviteljstvom SAP-a, a u okviru manifestacije ITU Telecom World 2016.
Međunarodna unija za telekomunikacije raspisala konkurs za mlade inovatore
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, tema ovogodišnjeg takmičenja je "Big Data and Health Challenge". Naime, traže se mladi inovatori sa idejama kako da primjene velike baze podataka u oblasti zdravstva.

Takmičenje Young Innovators Competition "Big Data and Health Challenge" je platforma za inovativne ideje i digitalnu kreativnost i sjajna prilika za mlade i talentovane ljude da predstave svoje ideje na vodećoj globalnoj sceni na ITU Telecom World 2016.

- Konkurs je otvoren za mlade učesnike iz svijeta starosne dobi od 18 do 30 godina. Potrebno je da se na konkurs prijave sa svojim postojećim start-up-om ili sa idejom za start-up. Autori dva najbolja rješenja biće pozvani na centralni događaj ITU Telecom World 2016, koji se ove godine održava u Bangkoku, od 14. do 17. novembra. Uz novčana sredstva i godinu dana mentorstva koje dobijaju kao nagradu, pobjednici će imati priliku da na ovom događaju predstave svoje ideje i učestvuju u radionicama. Rok za prijavljivanje je 22. mart - preciziraju iz resornog ministarstva.

Zainteresovani mogu aplicirati preko stranice ideas.itu.int, a više detalja mogu naći na sajtu ITU Telecom World 2016. 

Portal Analitika