Muzika

AC/DC odložili nastupe: Džonsonu prijeti gubitak sluha

Australijska rock atrakcija AC/DC odložili su ostatak koncerata na američkoj turneji, jer su ljekari savjetovali pevaču Brajanu Džonsonu da “odmah prestane sa nastupima, jer bi u suprotnom mogao u potpunosti da izgubi sluh”.
AC/DC odložili nastupe: Džonsonu prijeti gubitak sluha
Portal AnalitikaIzvor

Bend je saopštio da je odgodio narednih 10 koncerata i da će ih održati krajem godine, “vjerovatno sa gostujućim vokalom”.

 Fanovi mogu ili da sačuvaju karte za neki od budućih nastupa, ili ih zamijene za novac.

 Evropski nastupi koji bi trebalo da počnu od 7. maja još nisu odgođeni.

 Ovo je samo jedna u nizu nesrećnih okolnosti za članove benda. Jedan od osnivača, ritam gitarista Malkolm Jang 2014. objavio je da se penzioniše, nakon što mu je dijagnostikovana demencija. Navodno živi u staračkom domu u Australiji.

 Iste godine, dugogodišnji bubnjar Fil Rad uhapšen je zbog sumnje da je kovao planove za ubistvo. Kasnije se izjasnio krivim za pretnje i posjedovanje narkotika i više nije član benda.

 AC/DC su u Australiji 1973. osnovala braća porijeklom iz Škotske, Malkolm i Angus Jang. Pjevač Bon Skot priključio im se naredne godine zajedno sa bubnjarem Radom i basistom Markom Evansom. Evansa je zamijenio Klif Vilijams 1977, a Džonson se priključio 1980. nakon Skotove smrti.

 Prvi album koji je bend napravio sa Džonsonom “Back in Black” i dalje je najprodavaniji album AC/DC i jedan od najprodavanijih svih vremena.

 Osim toga, bend ima reputaciju jednog od najglasnijih na svijetu. Kompanija Gibson saopštila je svojevremeno da je na nekim koncertima AC/DC tokom turneje “Back in Black” zabilježeno 130 decibela, zbog čega su se promoteri žalili. Toliku buku proizvode i vojni avioni nakon polijetanja sa nosača.

Ako Džonson više ne bude pjevao, kao njegov posljednji nastup biće zabilježen koncert 28. februara u Kanzas Sitiju.

Portal Analitika