Crna hronika

Maskirane osobe zapalile dio diskoteke Maksimus

U požaru koji se dogodio jutros poslije četiri sata, izgorjela je diskoteka Maksimus.
Maskirane osobe zapalile dio diskoteke Maksimus
Portal AnalitikaIzvor

Naime, nekoliko maskiranih osoba jutros oko 4.40 časova zapalile su dio diskoteke "Maksimus" u Kotoru, javio je Portal Vijesti.

Pet nepoznatih osoba je u 4.30 napalo stražara diskoteke "Maximus", a pošto su ga savladali i primorali da legne, napadači su ušli u diskoteku i zapalili dio u kome se održavaju muzički nastupi.

Donji dio diskoteke gdje se nalazi podijum gotovo je u potpunosti uništen. U trenutku požara diskoteka nije radila. Vatra je u potpunosti ugašena jutros do 7 sati, a policija je pokrenula istragu.

Kako je za Radio Kotor kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor Maksim Mandić, na lice mjesta upućena je dežurna smjena, a sa njim i ostatak jedinice sa četiri vatrogasna vozila.

"Požar smo gasili do 6 sati. Pričinjena je velika materijalna šteta. Požar je gašen pod otežanim uslovima, jer je prostor diskoteke bio ispunjen gustim i otrovnim dimom, pa smo sa izolacionim aparatima teško dolazili do samog izvora požara. Ekipe su i dalje na terenu i obavlja se odimljavanje prostorija, kako bi bi krim tehničari mogli da pregledaju prostor i ocjene šta je bio uzrok požara", pojasnio je Mandić.

Povrijeđenih vatrogasaca nije bilo, a na lice mjesta izašli su krim tehničari Odjeljenja bezbijednosti Kotor koji će dati detaljnu analizu ovog požara.

Za večeras je bio zakazan koncert Miroslava Ilića, koji je po riječima direktora diskoteke Janka Rackovića otkazan, prenosi Skala Radio.

RTCG

Portal Analitika