Društvo

Pavićević: Plate prosvetarima kasne zbog greške u obračunu

Zaposlenima u prosvjeti ni juče nije isplaćena februarska zarada, koja je trebalo da bude uvećana za 5,5 procenata. Kako je Pobjedi saopštio predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević, zastoj je nastao kod Ministarstva finansija koje od petka traži novi obračun zarada.
Pavićević: Plate prosvetarima kasne zbog greške u obračunu
Portal AnalitikaIzvor

- Došlo je do problema. Mi smo se dogovorili sa našim Ministarstvom i Ministarstvom finansija da se obračuna povećanje za cijeli februar. Zvanično su tako obaviještene sve škole i takvi obračuni su i predati - kazao je Pavićević.

Međutim, kako on navodi, čekajući platu, 4. marta dobili su informaciju da im zarade neće biti isplaćene jer Ministarstvo finansija traži novi obračun.

 - Traže sada da se plata za februar računa iz dva dijela. Do 16. februara da se obračunava po starom obračunu, a od 16. do 1. marta po novom, odnosno sa povećanjem od 5,5 odsto - objašnjava Pavićević. On smatra da je to nekorektno jer se radi o ionako malom povećanju. - Plata kasni i to je izazvalo veliki problem kod prosvjetnih radnika. Svi imaju kredite i milion obaveza. U petak su dobili nalog da opet rade obračune i to je sada veliki problem kako sve to obračunati. Mnogi su to morali da rade ručno - kazao je Pavićević.

 

Pobjeda

Portal Analitika