Košarka

Žižić na Ol staru u Bruklinu

Supertalentovani Nikola Žižić našao se u probranom društvu najboljih evropskih i svjetskih košarkaša svog uzrasta – 205 centimetara visoki krilni centar Barselone 12. aprila, dan nakon 16. rođendana, nastupiće na prestižnom Ol star meču, koji je završnica čuvenog „Džordan brend klasik“ kampa.
Žižić na Ol staru u Bruklinu
Portal AnalitikaIzvor

Žižić je juče uspješno prošao trodnevni kamp, koji je u Zagrebu okupio 40 najtalentovanijih Evropljana rođenih 2000. godine i mlađih, i zaslužio put u Bruklin.

 “Srećan sam što sam u takvoj konkurenciji uspio da uđem među deset evropskih košarkaša. To je za mene velika čast, daću sve od sebe da predstavim crnogorsku košarku na pravi način” - kazao je Žižić za “Vijesti”.

Nove potencijalne zvijezde evropske košarke trenirale su u Zagrebu i pod nadzorom stručnjaka iz Sjedinjenih država. Filter je bio žestok...

 “Konkurencija je bila zaista izuzetna. Treninzi su bili drugačiji u odnosu na one na koje sam navikao, uglavnom je akcenat bio na odbrani. Zaista lijepo iskustvo, koje će mi puno značiti”  - kazao je Žižić..

Na “Ol staru” nastupiće još trojica igrača sa prostora bivše SFR Jugoslavije – Marko Pecarski i Filip Petrušev iz Srbije, te Oton  Janković iz Hrvatske.

Žižić je ponikao u podgoričkom “Džokeru”, kod Jadrana Vujačića, a prije godinu i po karijeru je nastavio u Barseloni.

"Džordan brend klasik" prvi put je organizovan 2002. godine, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Majkla Džordana, i na njemu su učestvovale velike zvijezde, tada ekstra-talenti – počev od Karmela Entonija, Krisa Pola, Blejka Grifina, Entonija Dejvisa, pa do Endrjua Viginsa i Džabarija Parkera.

Žižić je drugi crnogorski košarkaš koji će nastupiti na reviji najtalentovanijih košarkaša na svijetu.

Prije dvije godine igrač Budućnost Volija Ognjen Čarapić bio je dio trodnevnog spektakla u Bruklinu.

(vijesti.me)

Portal Analitika