Politika

DPS: Razumljiva panika u SDP-u zbog gubitka funkcija

Predsjednik Savjeta SDP Rifat Rastoder je, kako to njegova partija uobičava, na potpuno pogrešnom tragu kada kaže da će tužiti DPS zbog navodnog „političkog progona“ kadrova SDP-a. Niti ih je DPS zapošljavala, niti će ih razrješavati, već za te poslove postoje nadležne državne institucije i odgovarajuće procedure, saopšteno je iz DPS-a povodom današnje izjave funkcionera SDP-a Rifata Rastodera.
DPS: Razumljiva panika u SDP-u zbog gubitka funkcija
Portal AnalitikaIzvor

Rastoder je kazao da će Socijaldemokratska partija tužiti Demokratsku partiju socijalista u svim slučajevima političkog progona njihovih kadrova sa pozicija na koje su izabrani putem javnih konkursa.

- Interesantnije od ovog pravničkog lutanja svakako je Rastoderovo priznanje da je SDP svoj politički položaj i učešće u vlasti očigledno koristila za zapošljavanje svojih kadrova, uhljebljujući ih uglavnom na dobro plaćenim funkcionerskim mjestima. Zato je potpuno razumljiva panika u SDP-u, jer ljutnja njihovih funkcionera zbog gubitka pozicija svakako ne doprinosi „širenju političkog uticaja kroz institucije“, što je bio plan SDP-a.  S obzirom na to da se SDP sama opredijelila da postane opoziciona partija, neizvodljivo je da zadrži svoje pozicije u vlasti – navodi se u reagovanju DPS-a.

Zato Rifatu Rastoderu preoručujemo, kako su poručili, da se okane progona DPS-a i sve provjere zapošljavanja i razrješenja preusmjeri na institucije, uključujući i one koje vode kadrovi SDP-a, a nije ih malo.

Portal Analitika