Politika

ŽIVKOVIĆ: Opozicija spremna da preuzme vlast u Kotoru, čekamo SDP

Građanski pokret URA očekuje da će se Socijaldemokratska partija SDP u Kotoru pridružiti inicijativi svih opozicionih odbornika za formiranje nove većine u Skupštini opštine Kotor i preuzimanje vlasti od Demokratske partije socijalista DPS-a.
ŽIVKOVIĆ: Opozicija spremna da preuzme vlast u Kotoru, čekamo SDP
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Odbornici URA, DF-a i SNP-a prošlog petka su uputili inicijativu SDP-u da formiramo novu većinu u SO Kotor i nadamo se da ćemo što prije dobiti potvrdan odgovor od Socijaldemokratske partije, bez koje DPS ne može imati vlast u Kotoru", kazao je odbornik GP URA u SO Kotor Mladen Živković.

Sadašnju kotorsku vlast čine DPS, SDP, LP i HGI. Živković kaže da sa opozicijom, ne računajući jednog odbornika Pozitivne, SDP ima većinu da izglasa nepovjerenje postojećoj vlasti i formira novu, koja bi mogla pripremiti fer i slobodne izbore u našoj opštini.

"Pošto SDP oklijeva da pokrene tu inicijativu, mi smo odlučili da to uradimo bez obzira da li će glasanjem u lokalnom parlamentu doći do smjene vlasti ili ne. Ovo je period maskenbala i karnevala, pa je red da padnu i eventualne maske nekih odbornika. Građani Kotora imaju pravo znati ko je ko u našem parlamentu i kojoj partiji istinski pripadaju. Bolje sada nego na izborima u oktobru, kada bi naprasno mogli postati tzv "nezavisni kandidati" sa mandatima od 4 naredne godine i biti tzv. "opozicija"", istakao je on.

U GP URA očekuju da će SDP prihvatiti "pruženu ruku" opozicije u Kotoru i pokazati da su im  Crna Gora i Kotor bitniji od funkcija i fotelja.

"Moramo stati na kraj politici koja uništava zemlju, koja Crnu Goru zadužuje milion eura dnevno, koja našu obalu i naše nasljeđe prepušta stihiji privatnih interesa ljudi iz vrha vlasti... Evo nam prilika da počnemo od Kotora", poručio je Živković.

Portal Analitika