Ostalo

Hiršeru treći Kristalni globus u veleslalomu

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je mali Kristalni globus u veleslalomu trijumfom na pretposljednjoj trci u toj disciplini ove sezone u Kranjskoj Gori.
Hiršeru treći Kristalni globus u veleslalomu
Portal AnalitikaIzvor

Hiršer je u slovenačkom ski centru upisao sedmu pobjedu u ovogodišnjem Svjetskom kupu, a 38. ukupno, u vremenu od 2:12.58 minuta. Da bi osvojio titulu bilo mu je potrebno da osvoji deset bodova više od Francuza Aleksija Pantiroa, a to je i učinio prekinuvši niz od četiri uzastopna trijumfa svog rivala.

Pantiro je bio drugi, samo dan poslije trijumfa na istoj stazi, sa 53 stotinke zaostatka, dok je Henrik Kristofersen iz Norveške na trećem mjestu bio više od sekunde iza Austrijanca. Hiršeru je to treći Kristalni globus u veleslalomu, ima još tri u slalomu, uz četiri velika za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. 

Najbolju trojicu slijedio je Njemac Feliks Nojrojter, ispred Tomasa Fanare iz Francuske i Austrijanaca Filipa Šerghofera i Manuela Felera. Najbolju desetoricu kompletirali su Loik Mejlard iz Švajcarske, Njemac Štefan Luic i još jedan švajcarski skijaš Džastin Murisije. 

Hiršer na čelu generalnog plasmana sada ima 1.525 bodova, ispred Kristofersena sa 1.192 i Pantiroa sa 1.040. U poretku veleslaloma, Hiršer je na čelu sa 721 bodom, a slijedi ga Pantiro sa 610.

Portal Analitika