Politika

Održan performans Kluba mladih NOVE: „Odgovaraćete!“

U Podgorici je danas održan performans Kluba mladih Nove srpske demokratije pod sloganom „Odgovaraćete!“. Članovi Kluba mladih NOVE okupili su se ispred zgrade MUP-a, a prisutnima se obratio Petar Drašković, koji je istakao da je Uprava policije ,,partijska ćelija DPS-a''.
Održan performans Kluba mladih NOVE: „Odgovaraćete!“
Portal AnalitikaIzvor

- Sve ono po čemu je DPS prepoznat nalazimo i u djelovanju ove institucije – kriminal, odbrana lika i djela jednog čovjeka i gola sila kao jedini argument. Ova zarobljena institucija je pravu svrhu svoga djelovanja pokazala brutalnim akcijama 17. i 18. oktobra, a naročito razbijanjem mirnih demonstracija 24. oktobra kada su pripadnici policije uz podršku maskiranih huligana i batinaša iz SAJ-a trovali, prebijali i progonili narod po Podgorici, rekao je Drašković.

On je naglasio daje sve to rađeno „po direktnom naređenju predsjednika DPS-a Mila Đukanovića koji policiju koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima“.

- Protiv takvih će se Nova srpska demokratija i DF boriti samo protestima i bojkotom, a nikako dogovorima i pregovorima. Zato je pobuna naš izbor, zato su protesti naš put do slobode, a to bi trebalo da bude i putokaz ostalima koji misle da će im u ovoj diktaturi sloboda pasti sa neba. Ne šaljemo uzaludno poruku „Odgovaraćete“ i slobodno možemo obećati da će odgovarati svi oni koji uniformu koriste kao pokriće za kriminal  i oni koji su naredili i vršili torturu nad narodom 17, 18, i 24. oktobra. Budite sigurni, nećemo vam zaboraviti. Odgovaraćete! , poručio je Drašković.

Članovi Kluba mladih NOVE nakon toga su prošetali do zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost gdje se prisutnima obratila Ana Đukanović, član Kluba mladih NOVE.

- Nalazimo se ispred institucije koja je sve svoje kapacitete i aparaturu stavila u službu odbrane jednog čovjeka, njegove kriminalom stečene imovine i njegovih partnera iz organizovanog kriminala. Ovo je služba koja nikada nije reformisana, koja radi direktno protiv interesa CG i njenih građana. Kao takva, ona je opasnost i Nova srpska demokratija će se nakon dolaska na vlast založiti da ANB bude rasformiran, rekla je Đukanovićeva.

On je istakla da je ANB direktni učesnik u teškim kriminalnim radnjama ovoga režima i da ona stoji iza svake krađe izbora, ona organizuje kupovinu ličnih karata, kupovinu glasova, ucjene i sve ono što je u stvari jedini partijski program DPS-a.

- ANB u svom ratu protiv opozicije i građana Crne Gore pod svojom kontrolom drži pojedine medije koji plasiraju najbrutalnije laži i podmetanja. Zato šaljemo poruku „Odgovaraćete“ , i izaći će pred lice pravde svi oni koji su mislili da je kriminal, bahatost i zloupotreba službenog položaja u državnoj upravi pravilo za vođenje države, zaključila je Đukanovićeva.

Portal Analitika