Crna hronika

Vidoje Stanišić: Ja ostarah u zatvoru, puštite nas iz pritvora

Devet policajaca juče su u Osnovom sudu ustvrdili da su ih 26. decembra prošle godine napale i vrijeđele osobe iz zagoričke grupe prilikom racije u klubu ,,Velvet“. Na optuženičkoj klupi su braća Vidoje i Radosav Stanišić, Saša Klikovc, Nikola Marković, Branko Vukanić i Željko Popović.
Vidoje Stanišić: Ja ostarah u zatvoru, puštite nas iz pritvora
Portal AnalitikaIzvor

Optuženi se terete za napad na službeno lice u vršenju službene radnje. Racija Policajci su juče pred sutkinjom Larisom Mijušković Stamatović kazali da se pridružuj u k r i v i č n o m gonjenju optuženih te i da je njihov starješina Božidar Bulatović upozorio prisutne da je racija u toku. Policajci Mladen Vujović, Nikola Janković i Mirko Trebješanin objasnili su da su pred tužiocem, dali neprecizne izjave jer nijesu detaljno pročitali zapisnike. To je razlog, kako kažu, zašto su dali površne iskaze a možda se ,,i nijesu najbolje razumjeli sa tužiocem“. Janković je rekao da u ,,Velvetu“ nije bilo drugih problema osim sa optuženima.

 - Kada sam izjavio da nije bilo osnova za reagovanje htio sam da kažem da nije bilo drugih problema, osim sa optuženima. Nijesam pročitao zapisnik – naveo je Janković. Branilac optuženih, advokat Branko Anđelić prigovorio je iskazima policajaca, uz konstataciju, da je nevjerovatno da se bolje događaja sjećaju, poslije tri mjeseca nego neposredno nakon što se desio. Sutkinja Stamatović prihvatila je prijedloge odbrane da se u nastavku postupka sasluša osoblje lokala i da se vještačenjima utvrdi koja vrsta spreja je korišćena. Ostaju u pritvoru Advokat Anđelić tražio je da se njegovim klijentima ukine pritvor ali se tom prijedlogu usprotivila tužiteljka Romina Vlahović. Vidoje Stanišić je bio iznerviran što se tužiteljaka protivi ukidanju pritvora i optužio Tužilaštvo da ,,zbog njihove nesposobnosti i borave u pritvoru“.

- To je organizovani kriminal, ja ostarah u zatvoru, puštite nas iz pritvora, ja vam garantujem sudija da ćemo svi doći na suđenje – kazao je Vidoje Stanišić. (Pobjeda)

Portal Analitika