Muzika

VIDEO: Pogledajte spot za evrovizijsku pjesmu "The Real Thin" grupe "Highway"

Pjesma "The Real Thing" kojom će grupa "Highway" predstavljati Crnu Goru na ovogodišnjem Eurosongu u Stokholmu početkom maja, predstavljena je danas na posebnom događaju u Hotelu "Splendid" koji je direktno prenošen na Prvom programu Televizije Crne Gore.
VIDEO: Pogledajte spot za evrovizijsku pjesmu "The Real Thin" grupe "Highway"
Portal AnalitikaIzvor

"Highway" čine Petar Tošić, Marko Pešić, Luka Vojvodić i, od skora Bojan Jovović - nekadašnji član grupe "No Name", još jednog crnogorskog predstavnika na takmičenju za pjesmu Evrovizije.

U centru cijelog događaja bila je promocija pjesme "The Real Thing" - spota i dokumentarca sa snimanja. Spot je urađen tokom februara u studiju "Depo" u Beogradu, u režiji Džulijena Vuda, i ima umjetnički koncept tijesno povezan s onim što će se vidjeti na pozornici Eurosonga. Prvobitno je bilo planirano da se snima u Kotoru, ali je zbog loših vremenskih uslova bend promjenio lokaciju i koncept video spota, pa su se odlučili da to urade studijski.

Gosti na promociji bili su prošlogodišnji učesnik Eurosonga Nenad Knežević Knez i ovogodišnji predstavnici Bosne i Hercegovine - Deen i Dalal, koji su izveli svoju numeru "Ljubav".

Podsjećamo, "Highway" je izabran za prestavnika Crne Gore nakon prošlogodišnjeg uspješnog nastupa u regionalnom muzičkom rijaliti programu "Faktor X". Prvobitno su bili trio, ali im se nedavno pridružio Jovović, sa kojim će nastupati i u Stokholmu. Pjesmu će i na Eurosongu izvoditi na engleskom jeziku.

Članovi benda "Highway" potvrdili su u decembru 2015. saradnju sa poznatim hrvatskim producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem u radu na numeri "The Real Thing".

Prema žrijebom izvučenom rasporedu, naši predstavnici će u Stokholmu nastupiti 10. maja u drugoj polovini prve polufinalne večeri, a u konkurenciji su još predstavnici Hrvatske, Finske, Moldavije, Jermenije, Grčke, Mađarske, Rusije, Holandije, San Marina, Azerbejdžana, Kipra, Malte, Bosne i Hercegovine, Estonije, Češke, Islanda i Austrije. Drugo polufinale najavljeno je za 12. a finalno takmičenje za 14. maj.

Foto: Portal RTCG, ESCToday.com

Portal Analitika