Politika

Danilović kolegama iz opozicije: Pitanja bez odgovora

Ne želim nijednoj opozicionoj stranci da držim "politički čas" ali neka pitanja traže odgovore jer kada ih od nas budu tražili građani biće kasno, napisao je poslanik DF-a Goran Danilović na svom Fejsbuk profilu.
Danilović kolegama iz opozicije: Pitanja bez odgovora
Portal AnalitikaIzvor

1.Koliko je politički pametno i korektno slati poruku da na nekim, bilo kojim lokalnim izborima, opozicija treba i može da učestvuje i to u trenutku kada Đukanović odbija sve opozicione inicijative, ostaje gluv na političku krizu koju je sam izazvao, nastavlja nesmanjenom žestinom sa korupcijom, a zakonski uslovi za održavanje izbora vise u vazduhu?

2. NVO sektor svakog dana saopštava da ova ili ona imstitucija nije spremna za izbore, ali opozicija ili njeni djelovi izgleda jesu?

3. Vjerujem da ljudima nije jasno kako to da tražimo (mislim na različite opozicione subjekte) vladu prelaznog tipa sa mnoštvom zahtjeva - tvrdim, nepopustljivim i onim od kojih trnu zubi, a onda upadamo u predizbornu groznicu sličnu onoj zlatnoj na Divljem zapadu?

3. Smije li iko od nas poslati poruku DPS-u da lokalni izbori nisu problem i da neki grad opoziciji nije važan, odnosno, da je idealna prilika da se malo međusobno potrkamo?

4. Kako se zove kada mjesecima s pravom pritiskamo Đukanovića zbog predizbornih krađa, kada je "izdaja" i pregovarati sa njim oko fer izbora, a onda se sve to zaboravi i najave se izborne pobjede lista i opozicionih koalicija na lokalnom nivou bez i jednog ispunjenog zahtjeva?

5. Tražimo li mi svi s podjednakom iskrenošću poštene uslove za izbore?

6. Je li jasno pojedinim kolegama da ako opozicija prihvati i jedne izbore pod Đukanovićevim pravilima onda treba da prihvati i sve?

7. Đukanović je predsjednik vlade i ta činjenica važi podjednako za teritoriju cijele Crne Gore i pojedinačno svih opština. U ovom trenutku opozicija ni djelićem ne kontroliše tu vladu. Pa ako je tako otkuda su se stekli uslovi za izbore?

8. Možda je Đukanovićeva vlada poštena na lokalnom nivou?

9. Po kojem Marfijevom zakonu najtvrđe opozicione politike omekšavaju?

10. Ja sam mislio da bot politika zamjera DEMOSU što odmah ne uhapsi Đukanovića, a nama se izgleda zamjera što ga mučimo i deranžiramo?

11. Ako će se opozicija takmičiti sa Đukanovićem bilo kada, bilo gdje i pod njegovim uslovima, zašto se pregovara, protestuje ili smišlja orginalno treće?

“A možda je posrijedi inovacija - prvo da ga pobijedimo pa da sjednemo i dogovorimo se oko fer uslova za jedan dobar poraz”, naveo je Danilović. 

Portal Analitika