Politika

Većina članova SRS prešla u Zavjetnike

Većina članova Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Nikšiću pristupili su Srpskom saboru Zavjetnici.
 Većina članova SRS prešla u Zavjetnike
Portal AnalitikaIzvor

„Tu odluku smo donijeli nakon analize velikog promašaja koga je stranka napravila nakon što su neki aktivisti učestvovali na protestima Demokratskog fronta. Sada kada se DF vraća u parlament, jasno je da su svi oni koji su učestvovali u protestima u Podgorici namjerno ili zato što su bili zavedeni radili protiv svoje stranke i ideologije srpskog nacionalizma“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Duško Mitrović, predsjednik OO SRS Nikšić.

Osim nesuglasica u stranci zadnjih pola godine zbog vođenja Šešeljeve pamuk politike i promjene političkog kursa kao i kršenja Statuta SRS, kap koja je prelila čašu je saopštenje Duška Sekulića i njegovog jedinog aktiviste iz Podgorice koji tvrde da je potpredsjednik PzP-a Branko Radulović maltene heroj i da treba za njim ići.

„S obzirom da se radi o čovjeku koji je predsjednik tzv. crkvenog odbora u Podgorici tzv. crnogorske pravoslavne crkve, jasno je da su radikali u Crnoj Gori izgubili kompas i ideologiju i da su produžena ruka Andrije Mandića. Jedino je Mandić do sada mogao da pravi ,,frontove'' sa miraševcima i da glumi demokratiju koje nema u Crnoj Gori. Zato se svi okupljamo u Srpskom saboru Zavjetnici jer smo svjesni da radikali sa Duškom Sekulićem u Crnoj Gori na kraju služe samo DPS-u i Mandiću i nikome drugo. A evrounijatska vlast i opozicija u Crnoj Gori su iste“, zaključuje se u saopštenju.


 

Portal Analitika