Ostalo

Panturo najbrži u Kranjskoj gori

Francuz Aleksis Panturo pobjednik je devetog veleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u slovenačkoj Kranjskoj Gori.
Panturo najbrži u Kranjskoj gori
Portal AnalitikaIzvor

On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do pobjede došao je u vremenu dva minuta, 52 sekunde i 18 stotinki. To je njegova peta pobjeda ove sezone, ukupno 14. u Svjetskom kupu. 

Dobio je ove sezone i kombinaciju u Kicbilu, dva veleslaloma u Hinterštoderu, a u istoj disciplini najbolji je bio i u japanskom Juzava Naebu. 

Austrijanac Filip Šerghofer bio je drugi sa zaostatkom od 47 stotinki, dok je njegov sunarodnik, Marsel Hiršer, završio na trećem mjestu sa 69 stiotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Na četvrtom mjestu završio je Norvežanin Henrik Kristofersen, peti je bio sa Francuz Metju Favre, a šesti Austrijanac Manuel Feler. 

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 621 bodom. Panturo je drugi sa 531, a treći Kristofersen sa 401 bodom. Hišer je vodeći i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1425 bodova. Kristofersen je drugi sa 1132,a treći Panturo sa 960 bodova. Skijaši će sjutra u Kranjskoj Gori voziti veleslalom, a u nedjelju slalom.

Portal Analitika