Politika

Demokrate Radunoviću: Nastavljamo terensku kampanju

Demokrate svoju kampanju od “vrata do vrata” sprovode otkako su osnovane, prije skoro godinu dana. Budući da kao vanparlamentarni politički subjekt nemamo sredstva iz budžeta, da nemamo uticajne finansijere ni iznutra ni spolja, ni sa zapada ni sa istoka, da nemamo svoje medije, odlučili smo da je ovo najbolji način da ciljeve i ideje iz programa “Pobjede, a ne podjele” predstavimo građanima- saopštile su Demokrate.
Demokrate Radunoviću: Nastavljamo terensku kampanju
Portal AnalitikaIzvor

- Zato, plejada mladih ljudi, na koje smo ponosni, na čisto volonterskoj osnovi, nošena entuzijazmom i uvjerenjem da rade pravu stvar, već više od 10 mjeseci obilazi domaćinstva po Crnoj Gori. Izborni program, podijeljen je prije Tivta u Nikšiću, Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Beranama, Budvi, Herceg Novom, Kotoru. I napisan i odštampan za svaku opštinu u Crnoj Gori. Postavlja se pitanje - zbog čega je kolega Radunović primijetio samo Tivat i zbog čega sada? Možda zato što već 15 dana čekamo kolege iz opozicije da stave potpis na Predlog za razrješenje predsjednika opštine Tivat. Očekujemo i dalje potpis kolega da pokušamo razriješiti predsjednika Opštine kako bi i na taj način stvorili dodatne preduslove za slobodne i fer izbore – ističu Demokrate.

Oni će, kako su kazali, nastaviti da realizuju akciju “od vrata do vrata” i u narednom periodu.

0304demokrate1

- Do sada smo obišli više od 65.000 domaćinstava. Za informaciju našim kolegama, na redu su  Cetinje i opštine sjevernog regiona, a nešto nijesmo upoznati da su tamo raspisani izbori, kao ni u desetak opština koje smo već obišli. O svemu smo blagovremeno obavještavali javnost, jer mi sve što radimo radimo javno, a ne tajno. Prestati sa terenskom kampanjom po Crnoj Gori sigurno nećemo pa kome pravo, kome krivo. Posjetićemo svaki dom u Crnoj Gori, jer DPS na armiju mladih Demokrata nema odgovor. Ponosni smo što za razliku od mnogih drugih, svoje opozicionarstvo sprovodimo potpuno volonterski, bez bilo kakvih interesa – ističu Demokrate.

0304demokrate2

Demokratska Crna Gora je, dodaju oni, za razliku od ostalih, već više puta iznijela stav da je spremna za bojkot, ako on bude planski, koordinisan i plod cijele opozicije, jer samo takav može dati rezultat.

- Osim toga, otkako smo osnovani, bijemo bitke za slobodne i fer izbore i obavezali smo se da na njih nećemo izlaziti bez primjene izbornog zakonodavstva i suzbijanja poznatih zloupotreba. Takođe, Demokrate su jedini politički subjekt koji se, usvajanjem odluke na svojim najvišim organima, obavezao da neće sa DPS-om ni u kakve saveze, ni predizborne, ni postizborne – napominju oni.

Prema njihovim riječima, da ironija bude veća, ovakva reakcija iz opozicije stiže nekoliko dana nakon što su se Demokrate odazvale da prisustvujemo sastanku na koji su pozvali sve opozicione subjekte da se obavežu na međusobno nenapadanje u susret izborima.

- Očigledno nijesu mogli izdržati ni 48 sati. Da ponovimo, napad opozicije na opoziciju zaslužuje svaki prezir. Demokrate će nastaviti svoju kampanju na teritoriji čitave Crne Gore, jer se Đukanović ne pobjeđuje skrštenih ruku. U prilogu dostavljamo fotografije o Programima koji su za svaku opštinu pojedinačno podijeljeni u poslednjih deset mjeseci bez obzira da li će u istim biti izbora ili ne. Pozivamo sve opozicione političke subjekte da odmah potpišu sporazum o nenapadanju – zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Portal Analitika