Fudbal

Otkrivena ponuda engleskim klubovima na tajnom sastanku

Potvrđeno je da su predstavnici pet engleskih velikana u Premijer ligi obavili tajne razgovore u vezi sa učešćem u Internacionalnom kupu umjesto nastupa u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, Ligi šampiona.
Otkrivena ponuda engleskim klubovima na tajnom sastanku
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici Mančester junajteda, Čelsija, Liverpula, Arsenala i Mančester Sitija bili su na sastanku sa Terensom Rosom u londonskom hotelu Dorčester u utorak. Arsenal se oglasio i istakao da ne podržava nikakve promjene na evropskoj sceni.

Čarli Stilitano, biznis partner vlasnika fudbalskog kluba Majami Delfinsa Stivena Rosa i čovjeka koji je organizovao sastanak, upitan je da li je na sastanku bilo priče o novom takmičenju.

– Mislim da jeste. O tome se priča u cijeloj Evropi, makar o promjeni u formatu takmičenja – rekao je Stilitano “Sanu“.

– Razgovarali smo o restrukturiranju Lige šampiona. Ono što se dešava sa Lesterom je divna, divna priča. Možda čak i spektakularna, osim ako niste navijač Mančester junajteda, Liverpula ili Čelsija. Jasno je da ti klubovi nemaju pravo da im se dodijeli učešće u Ligi šampiona svake godine. Rasprava je godinama već tu: sportske franšize u SAD protiv svega što ima u evropskom fudbalu.

– To su divni, divni, divni elementi ispadanja i napretka, a postoje i dobre strane zatvorenog sistema – istakao je Stilitano.

Podsjetimo, predstavnik Junajteda bio je Ed Vudvord, Čelsija Brus Bak, Arsenala Ivan Gazidis, Sitija Feran Sorijano i Liverpula Jan Air. Svi su pružili ruke jedni drugima i nasmijani napustili tajni sastanak u utorak.

(Telegraf.rs)

Portal Analitika