Fudbal

VIDEO: Ubjedljiva pobjeda Barse za novi rekord

Fudbaleri Barselone savladali su Rajo Valjekano sa 5:1, u posljednjem meču 27. kola španske Primere i tako postavili novi rekord španskog fudbala.
VIDEO: Ubjedljiva pobjeda Barse za novi rekord
Portal AnalitikaIzvor

Barselona je u jednom veoma čudnom meču u Madridu ostvarila novu ubjedljivu pobjedu, ali je mnogo udjela imao sudija Injaki Bikandi. Ovo je bila 35. uzastopna utakmica bez poraza čime je aktuelni šampion nadmašio učinak Real Madrida iz sezone 1988/1989.

U 21. minutu golman domaćih Huan Karlos napravio je veliku grešku kada mu je ispala lopta poslije cetaršuta sa desnog boka, prihvatio je Ivan Rakitić i poslao je u mrežu. Već u sljedećem minutu bilo je 2:0. Mesi je poveo loptu i odložio je do Nejmara koji je bio u ofsajdu, ovaj mu je vratio, a onda je uslijedila rutinska realizacija u bliži ugao.

U 42. minutu meč je bio odlučen. Dijego Ljorente oštro je startovao na Rakitiću i dobio direktan crveni karton. 

Mesi je poslije stative Suaresa povisio na 3:0, da bi samo nekoliko minuta kasnije Manučo nastavio golgetersku seriju. Nije mnogo prošlo, a sudija je napravio još jednu grešku – poslije prečke iz slobodnog udarca Nejmara, lopta je pala u noge Busketsu kojeg je oborio Itura i Rajo je ostao sa devetoricom. Crveni je po pravilima, iako se u ovakvoj situaciji obično ne svira, ali je vezista Katalonaca bio u ofsajdu prilikom šuta Brazilca, tako da je dosuđeni penal neregularan. Ipak, Huan Karlos je odbranio udarac vidno nervoznom Suaresu što je sedmi promašeni penal ’Blaugrane’ u ovoj sezoni. 

To nije mnogo poljuljalo igrače Luisa Enrikea – Mesi je nešto kasnije kompletirao het-trik, da bi Arda Turan u finišu iskoristio odličan centaršut Matjea i svojim prvim golom za Barselonu postavio konačan rezultat. 

Četvrtak:
Granada – Sporting Hihon 2:0
Espanjol – Betis 0:3
Rajo Valjekano – Barselona 1:5
Utotak:
Atletiko Madrid – Real Sosijedad 3:0
Las Palmas – Hetafe 4:0
Srijeda:
Sevilja – Eibar 1:0
Selta – Viljareal 0:0
Malaga – Valensija 1:2
Atletik Bilbao – Deportivo La Korunja 4:1
Levante – Real Madrid 1:3 

Portal Analitika