Politika

SD: Inicijativa DF-a osuđena na propast

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da je ponovno potezanje priče o izglasavanju nepovjerenja Vladi unaprijed osuđeno na propast, pa je njena jedina svrha pokušaj učvršćivanja “kolašinske koalicione saradnje”.
SD: Inicijativa DF-a osuđena na propast
Portal AnalitikaIzvor

“Inicijativa Demokratskog fronta za izglasavanje nepovjerenja Vladi je nelogična i unaprijed je osuđena na propast, čega su svjesni i njeni inicijatori, jer smo prije samo mjesec dana imali skupštinsku raspravu na istu temu, nakon koje je postalo jasno da aktuelna 40 Vlada ima većinsku podršku Parlamenta. Stoga je jasno da je njena jedina svrha preuzimanje primata unutar opozicije, odnosno pokušaj grabljenja liderske pozicije unutar novoformiranog opozicionog bloka”, poručuju Socijaldemokrate.

“Uvjereni smo da je zahtjev DF-a da se o tome raspravlja prije povjerenja "visećem" predsjedniku Parlamenta, puki pokušaj učvršćivanja “kolašinske koalicione saradnje”. Rušitelji institucija i napadači ustavnog poretka, na ovaj način, žele odlazećem predsjedniku Parlamenta, da još jednom pruže priliku da "junački" udari na Crnu Goru. Ne bi nas iznenadilo da pritom i zapjeva  omiljenu pjesmu jednog opozicionog prvaka “Its my way”, jer i Krivokapić, baš kao i on, već neko vrijeme ide svojim putem, odnosno stranputicom, koja ga je i odvela u političku marginalizaciju.” zaključuju u Socijaldemokratama Crne Gore.

Portal Analitika