Kultura

DODIR ZA LJUBAV: Slikar Milutin Obradović izlaže u Novom Sadu

U ponedjeljak 07.03.2016 u 19:00 u galeriji KCNS-a uNovom Sadu biće otvorena izložba slika poznatog crnogorskog slikara Milutina Obradovića.Izložbu pod nazivom Dodir za ljubav svečano će otvoriti dr Zoran Đerić.
DODIR ZA LJUBAV: Slikar Milutin Obradović izlaže u Novom Sadu
Portal AnalitikaIzvor

Milutin Obradović predstaviće se novosadskoj publici sa 15 slika galerijskog formata rađenih u tehnici uljanih boja na platnu.

Ovo je Obradovićeva  prva samostalna izložba u Novom Sadu koja će trajati od 07.03.2016 - 17.03.2016, nakon čega ce Obradović predstavljati Crnu Goru na svjetskoj izložbi slika u Milanu u Italiji.

Slikar Milorad Širajski je jednom rekao da bi za slike belopoljskog likovnog umjetnika Milutina Obradovića trebalo stvoriti neki novi, emotivniji jezik, jer su one uvijek u letu, lepršave, žive… Uvijek u zanosu.

milutin

Na slikama je čest motiv konja

Ti konji nisu neke važne pasmine. Oni su ciganski konji, duge dlake, zapušteni, zakržljali i deformisani. Simbol su uspomena na vrijeme kada su konji služili da ponesu zapregu, da povuku i ugriju domaćinstvo. Prepuni su simbola i oni su slikareva TAJNA!

Ljubav ga pokreće

Ne treba biti neki poznavalac umjetnosti da bi u slikama ovog bajkovitog stvaraoca otkrili čitavo bogatstvo znakova, simbola i konotacija koje se prepliću i zapljuskuju posmatrača emocijama kroz more podsvjesnog.

- Ljubav je pokretač svega. Moja priča o ljubavi je mala – ja sam mali koliko je ona velika. Ljubav je jedina ostala moderna, uvijek savremena i neprolazna. Uvijek je ljubav činila da spoji i razdvoji, uvijek je vodila. Ono u čemu se uvijek istinski trudim je da naslikam svoju emociju, zaključuje ovaj slikar.

Više informacija o njegovom radu potražite na zvaničnom sajtu.

Portal Analitika