Crna hronika

Zbog noževa i fantomki: Privedeni učenici u akciji "Mladost"

U akciji „Mladost“ koju su jutros u Domu učenika „Dušan Marović“ sproveli pripadnici kriminalističke policije, tokom pretresa soba zaplijenjena su tri noža, „fantomka“, kliješta za rezanje žice...
Zbog noževa i fantomki: Privedeni učenici u akciji "Mladost"
Portal AnalitikaIzvor

„Vjerujemo da je sve ovo bila priprema za izvršenje krivičnih djela.  Svjedoci smo da se u Baru u posljednjem periodu dešavaju brojne krađe i razbojništva, remećenje javnog reda i mira, bahato ponašanje mladih, bušenje guma na automobilima, a tokom naše akcije zaposleni u Domu su nam prijavili i da su nerijetko žrtve vrijeđanja od strane učenika... Sve ovo upućuje na činjenicu da je nad tom djecom izgubljena kontrola“ - saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz barske policije.
 
Pretres je izvršen rano izjutra, po prethodno pribavljenoj naredbi koju je sudija za istrage izdao zbog sumnje da se pojedini stanari Doma mogu dovesti u vezu sa razbojništvima koja su se u minulom periodu dogodila u Baru.
 
“Nakon pretresa i zaplijene hladnog oružja i pribora podesnog za izvršenje kriminogenih radnji, privedeno je i saslušano pet-šest stanovnika Doma učenika. Riječ je o srednjoškolcima, od kojih su neki maloljetni, a neki od skoro punoljetni i uglavnom su učenici Srednje poljoprivredne škole” - saopštio je izvor iz barske policije.
 
O aktivnostima sprovedenim u okviru akcije "Mladost“ policijski službenici su obavijestili nadležnog tužioca za maloljetnike, koji se izjasnio da nema elemenata djela za koje se goni po službenoj dužnosti. (Bar info)
 

Portal Analitika