Košarka

BOKAN: Imamo bolje uslove od polovine Euroligaša

Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija, kazao je da ne postoji bilo kakva šansa da se podgoričkom timu zabrani učešće u Euroligi u slučaju da osvoji ABA ligu ove sezone.
BOKAN: Imamo bolje uslove od polovine Euroligaša
Portal AnalitikaIzvor

Prethodnih dana se spekulisalo da bi zbog navodnih organizacionih manjkavosti potencijalnih mečeva u Podgorici to mogao biti slučaj. Povučena je i paralela sa Igokeom, koja je prije tri godine bila prvak regularnog dijela ABA lige pa joj kasnije nije dozvoljen nastup u Euroligi, na šta je po tadašnjim pravilima šampion BiH imao pravo.

- Mislim da taj ,,Igokein scenario“ najčešće pominju ljudi koji se plaše Budućnost Volija. Budućnost Voli ima bolje uslove od polovine klubova koji su se takmičili u Euroligi 2015/16. i ako bude osvojila ABA ligu - a, smatram da prvi put imamo ozbiljnu šansu da to uradimo - mogu da kažem da će sigurno igrati Euroligu. Ispunjavamo kriterijume i što se tiče budžeta i svih drugih, pa i najsitnijih potreba – kazao je Bokan.

Kao ključni momenat u kojem će se ozvaničiti buduća saradnja sa Euroligom Bokan je naveo 10. mart, kada u Zagreb na sastanak sa čelnicima ABA lige stiže prvi čovjek evropskog elitnog takmičenja Đordi Bartomeu.

- Tom prilikom će nas gosti upoznati sa svim detaljima vezanim za funkcionisanje Eurolige i Eurokupa u narednoj sezoni. Objasniće nam i finansijski aspekt, jer je poznato da će prvi put u istoriji biti značajnih, garantovanih sredstava za učesnike Eurolige i taj novac će novom šampionu ABA lige značiti i da ostvari prednost u odnosu na konkurente iz regiona. Planirano je i da 24 učesnika Eurokupa podijele minimum dva i po miliona eura – kazao je Bokan.

Pred plej-of ABA lige, koji počinje 14. marta, prvi čovjek crnogorskog šampiona je kao prvaka za titulu ABA lige ipak naveo Crvenu zvezdu.

- U plej-ofu ipak dajem prednost Crvenoj zvezdi, pa onda Cedeviti. Smatram da je Budućnost Voli favorit protiv Mege, ali da moramo biti potpuno koncentrisani, jer je taj tim i u Kupu Srbije i u ABA ligi pokazao da ga je teško pobijediti. Ako prođemo, u finalu bi prednost bila na strani Zvezde ili Cedevite, ali je sigurno da bi za osvajanje titule i oni morali da budu na maksimalnom nivou. Titula prvaka ABA lige svakako bi bila jedan od najvećih uspjeha u istoriji KK Budućnost – zaključio je Bokan. 

Kao ambiciozan plan u slučaju eventualnog ulaska u Euroligu Bokan je naveo eventualno proširenje dvorane ,,Morača“.

- Sa dodatnim sjedištima, što možemo da uradimo u roku od 30 dana, imala bi 6.500 mjesta. Međunarodni aerodrom je udaljen od grada osam kilometara, Podgorica ima nekoliko hotela koji zadovoljavaju standarde Eurolige, a u maju će na mjestu nekadašnjeg hotela ,,Crna Gora“ biti otvoren hotel ,,Hilton“. Mislim da neke loše stvari o Podgorici može da priča samo onaj ko u njoj nije bio – kazao je Bokan.

(ARENA, Pobjeda)

Portal Analitika