Fudbal

VIDEO: Juventus preživio pakao Meace, Inter ispao na penale!

Inter je u Milanu u revanšu polufinala Kupa Italije poništio tri gola zaostatka iz prvog meča sa Juventusom, ali je na kraju poražen sa bijele tačke. Torinski crno-bijeli će 21. maja u finalu ovog takmičenja igrati protiv Milana na rimskom Olimpiku.
VIDEO: Juventus preživio pakao Meace, Inter ispao na penale!
Portal AnalitikaIzvor

Tragičar Nerazura je Rodrigo Palasio koji nije realizovao penal u drugoj seriji. Odlučujući peti penal za Juventus dao je kapiten na ovom meču Leonardo Bonuči. Prije njega sa bijele tačke za Juve bili su precizni Andrea Barzalji, Simone Zaza, Alvaro Morata i Pol Pogba. Za Inter su golove u penal serijama dali Marcelo Brozović, Rej Manaj i Juto Nagatomo.

Milanski velikan otvorio je utakmicu na gotovo idealan način, pošto je u 17. minutu Geri Medel oduzeo loptu rivalu, a njegovo dodavanje Marcelo Brozović pretvorio je u projektil u mreži rezervnog golmana Neta.

Samo što su na startu drugog poluvremena krenuli sa centra, fudbaleri Intera ponovo su obradovali svoje navijače. Igrao se 49. minut, kada je Eder dobro centrirao sa desne strane, a Ivan Perišić rutinski najterao čuvara mreže Juventusa da kapitulira. Pravi delirijum je tek nastao kada je u 82. minutu Brozović iskoristio penal poslije faula Andree Barzaljija i najavio produžetke i dramu.


 

Portal Analitika