Podgorica

Stijepović- Galip: Partnerstvo za sprovođenje razvojnih projekata

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje između Glavnog grada i ambasade Turske u Crnoj Gori.
Stijepović- Galip: Partnerstvo za sprovođenje razvojnih projekata
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je ocijenio da su odnosi Crne Gore i Turska na veoma visokom nivou naglašavajući da se oni konstantno unapređuju i upotpunjuju novim oblicima saradnje koji doprinose jačanju ukupnih bilateralnih odnosa dvije države.

 On je iskazao posebno zadovoljstvo što je u prethodnom periodu Glavni grad imao vrlo otvorenu i konstruktivnu saradnju sa Ambasadom Republike Turske, izražavajući uvjerenje da će u narednom periodu ona biti još intenzivnija i sadržajnija, posebno na nivou glavnih gradova dvije države.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora i sa razvojnim projektima koje gradska uprava planira da realizuje u narednom periodu izražavajuću uvjerenje da će i neke od renomiranih turskih kompanija pokazati interesovanje da u partnerstvu sa Glavnim gradom učestvuju u realizaciji kapitalnih projekata u Podgorici. On je zaključio da su turski kapital i investicije dali dodatnu dinamiku ekonomskom razvoju Crne Gore i Podgorice, i da je i zbog toga za Glavni grad veoma važna intenzivna saradnja sa ambsadom Republike Turske u cilju uspostavljanja odnosa sa lokalnim upravama turskih gradova i boljeg povezivanja sa potencijalnim partnerima iz Turske.

Ambasador Galip je ocijenio da je veoma počastvovan što je ambasador svoje zemlje upravo u  Crnoj Gori, jer je pored izvanrednih rezultata koje je od sticanja nezavisnosti naša država ostvarila na političkom i ekonomskom planu, Crna Gora lider u regionu u oblasti evropskih i evroatlanskih integracija. On je iskazao zadovoljstvo razgovorom sa gradonačelnikom Podgorice, ističući kako će u svom mandatu raditi na unapređenju odnosa dvije države i još intenzivnijoj saradnji Ambasade sa upravom Glavnog grada, naročito u u oblastima gdje već postoji obostrana saglasnost za konkretizovanje dogovorenih aktivnosti.

Ambasador je istakao i da je upoznat sa dijelom projekata gradske uprave koji bi mogli biti interesantni privrednim subjektima iz Turske koji već posluju u Crnoj Gori, i naglasio da će se tokom svog mandata, kao stanovnik Podgorice,  posebno angažovati na realizaciji projekata kojim će omogućiti veći kvalitet života građana glavnog grada.

(podgorica.me)

Portal Analitika