Politika

Demokrate će prisustvovati sastanku sa Milićem

U ime Demokratske Crne Gore na današnjem sastanku parlamentarnih političkih subjekata prisustvovaće Momo Koprivica, potpredsjednik i Anđela Peković, portparolka Demokrata, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.
Demokrate će prisustvovati sastanku sa Milićem
Portal AnalitikaIzvor

- Ovim činom Demokrate iskazuju opozicionu solidarnost čak i prema Srđanu Miliću, kao inicijatoru sastanka, koji to od nas najmanje zaslužuje, imajući u vidu dosadašnji odnos prema našem političkom subjektu i našim inicijativama za zajedničko djelovanje u pravcu smjene aktuelnog režima – saopštile su Demokrate.

Na danas sazvanom sastanku predsjednika opozicionih političkih partija u ime Demokratske Crne Gore potpredsjednik Demokrata predložiće sljedeće.

- Da se opozicioni politički subjekti obavežu na međusobno nenapadanje u susret predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Crnoj Gori. Da sve opozicione političke partije na svojim organima donesu odluku da neće sklapati predizborne i postizborne saveze sa DPS-om. Da u skupštinama lokalnih samouprava u kojima opozicione partije i SDP mogu ostvariti skupštinsku većinu, iste pokrenu postupak za razrješenje predsjednika opštine i drugih javnih funkcionera iz redova Demokratske partije socijalista Crne Gore.  Da se svi opozicioni politčki subjekti obavežu da će podržati inicijative za izglasavanje nepovjerenja, odnosno za razrješenje lokalnih i državnih funkcionera iz reda Demokratske partije socijalista Crne Gore, bez obzira na to koji opozicioni politički subjekt pokrene inicijativu – saopštile su Demokrate.

Na sastanku će takođe saopštiti i javnosti poznate stavove i principe Demokratske Crne Gore.

- Da zbog političke korupcije u crnogorskom parlamentu Demokrate neće učestvovati u političkom dijalogu oko rekonstrukcije Vlade Đukanović -  Pajović. Da Demokrate ostaju potpuno otvorene za isključevo objedinjene demokratske akcije svih opozicionih parlamentarnih partija i drugih demokratskih antirežimskih snaga koji imaju za cilj stvaranje uslova za slobodne i demokratske izbore – poručeno je iz Demokratske Crne Gore.

Portal Analitika