Politika

PAJOVIĆ: Nemamo povjerenja u Krivokapića, a u Vladu sami nećemo

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je u intervjuu za radio Antena M da vjeruje u nastavak parlamentarnog dijaloga i prije svega u dogovor političkih partija. Kaže da razlike koje neko vidi više, neko manje ne treba da budu prepreke za nastavak pregovora. U Krivokaića nemaju povjerenja, a Pozitivna je i dalje opozicja poručuje Pajović i, ukoliko dogovora ne bude, sama u Vladu neće.
PAJOVIĆ: Nemamo povjerenja u Krivokapića, a u Vladu sami nećemo
Portal AnalitikaIzvor

’’Stanovište Pozitivne je da dijalog definitivno nema alternativu. Isto tako vjerjem da su svi učesnii parlamentarnog dijaloga, nakon svega što se izdešavalo, u potpunosti svjesni da je sporazum naš konačni cilj bilo da smo u vlasti ili u opoziciji. Jer, da podsjetim, taj sporazum treba da dovede do demokratizacije društva, treba opoziciji da omogući nakon 27 godina ulazak u vlast, ali ne samo vlasti radi, već da bi u pounosti mogla da preuzme pripremu i kontrolu cjelokupnog izbornog procesa i ono što smo više puta apostrofirali, a to je sprječavanje zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe”, rekao je Pajović za Antenu M.

Odgovarajući na pitanje da li je ponuda DPS-a dovoljna za organizovanje fer i slobodnih izbora, Pajović je kazao:

’’Ne bih rekao da je to ponuda DPS-a. To je plan za prevazilaženje političke krize koji je u Skupštini ponudila Pozitivna Crna Gora kao uslov za podršku Vladi.  On je u potunosti prihvaćen i moram da podsjetim da mi danas imamo rukovodioca posebnog odjeljenja policije, takođe imamo četri ključna resora koji su navedeni u svim izvještaja opozicionih sudionika kao vrlo problematičnisa aspekta organizacije izbora, bilo da se radi o biračkim spiskovima ili o zloupotrebi državnih resursa. Čini mi se da se ovdje ne postavlja pitanje koliko je ko dao I koliko je ko ponudio već koliki je kvalitet vega onoga što je na stolu. Sigurno je da uvijek može više i bolje, ali moglo je da bude i manje”.

Pajović ističe da će o tome da li će glasati za smjenu Ranka Krivokapića sa mjesta predsjednika Skupštine, odlučiti stranački organi.

“O tome ne može da odlučuje poslanički klub već se o tome pitaju stranački organi koji reprezentuju naše članstvo i to je naš vid i doživljaj demokratije.O tome će dakle odlučivati Predsjedništvo.  Što se gubitka povjerenja tiče, nemamopovjerenja da je Krivokapić neko ko nas može okupiti i na jedan nepristrasan način djelovati kako bi doveli priču do rješenja’’, rekao je Pajović.

Pajović je rekao da Pozitivna neće sama bez ostatka opozcije ući u Vladu u cilju kontrole.

“Nemamo tu namjeru niti je intencija našeg plana za prevailaženje krize bila da Pozitivna pošto poto uđe u vlast. Naprotiv, naš plan bio je namijenjen opozicionim strankama i to je ono što je naše stanovište. Ali ja apsolutno ne želim ni da razmišljam u tim kategorijama, želim da razmišljam da će dijaloga biti, da ćemo naći kompromis i da će ova država najzad imati sobodne i fer izbore upravo zahvaljujući učešću opozicionih stranaka u vlasti i preuzimanju odgovorosti za nešto što se zove izborni proces. Uprkos raznim izjavama ovih dana sa svih strana ja vjerujm da će kraj ove priče biti usjesan”, rekao je Pajović.

 

Antena M

Portal Analitika