Crna hronika

Duško Šarić saslušan u Specijalnom sudu

Duško Šarić saslušan je u Specijalnom sudu u Beogradu u okviru istrage za pranje para, koja se vodi protiv njega, njegovog starijeg brata Darka Šarića i još pet osumnjičenih.
Duško Šarić saslušan u Specijalnom sudu
Portal AnalitikaIzvor

Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je Tanjugu da je Duško Šarić saslušan u utorak pred istražnim sudijom. Drugi detalji istrage su služžbena tajna i ne objavljuju se javno.

Mlađi Šarić je ovim povodom, zbog sumnje da je učestvovao u pranju oko 2,8 miliona eura po zamolnici beogradskog suda saslušavan u Bijelom Polju 2014. godine.

S obzirom da je ova istraga pokrenuta po starom Zakoniku o krivičnom postupku, pre uvođenja tužilačke istrage, nju vodi istražni sudija, a po njenom okončanju tužilaštvo za organizovani kriminal odlučiće da li ima mjesta podizanju optužnice.

Mediji su danas prenijeli da je mlađi Šarić negirao krivično djelo.

Ovom istragom obuhvaćeni su i odbjegli Rodoljub Radulović, poznatiji kao Mišša Banana, i budvanski biznismeni Blažžo Dedić i Jovica Lončar.

Oni se sumnjiče da su tokom 2008. i 2009. izvršili tri novčane transakcije i prebacivali novac s računa firme u Ššvajcarskoj na račun u Hipo Alpe-Adrija banci, kako bi ga ubacili u legalne tokove.

Za dio novca, oko 1,8 miliona eura, kako sumnja tužžilašštvo, Darko ŠŠarić i Rodoljub Radulović sačinili su 2009. fiktivni ugovor o pozajmici, čije je vracanje ŠŠarić garantovao vilom na Tatarskom brdu, prenIJeli su mediji.

Dušško ŠŠarić je inače u sudu u Bijelom Polju osuđen na pet godina zatvora zbog pranja para.

On je 2013. nakon tri i po godine pušten iz pritvora, a juče je bio posle saslušanja i prvi put u posJeti bratu koji je u pritvoru od marta 2014, kada se nakon četiri i po godine bJekstva predao srpskim vlastima.

Darko ŠŠarić je u okviru istrage sasluššan u maju 2014.

Zbog tajnosti istrage detalji nisu dostupni javnosti, ali se Darko Šarić svojevremeno na sudenju požalio se da beogradsko tužžilaštvo tereti njegovog brata za optužžbe za koje je već osuđen u Crnoj Gori. (Blic)

Portal Analitika