Region

Vučić predložio Đorđevića za ministra odbrane

Srpski premijer Aleksandar Vučić predložio je danas Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane i istakao da se takvim predlogom garantuje stabilnost sistema odbrane, budući da država, kako je kazao, nije u jednostavnoj situaciji zbog migrantske krize.
Vučić predložio Đorđevića za ministra odbrane
Portal AnalitikaIzvor

Zoran Đorđević je, rekao je Vučić obrazlažući svoj predlog u Skupštini Srbije, dobar izbor, jer je reč o marljivom, posvećenom radniku i timskom čovjeku, koji je završio školu nacionalne odbrane.

Vučić je rekao da je, bez obzira što će ubrzo biti raspisani izbori, vladi važno kako će sistem vojske funkcionisati do maja.

"Kada će nova vlada izabrati svoje ministre, budući da je Srbija u "ne jednostavnoj situaciji zbog migrantske krize", kao i zbog toga što ministar odbrane ima specifičan položaj", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je istakao da sistem odbrane ima teskoća, ali i manje problema nego ranije i u kojem se svi ponašaju odgovorno i razumiju potrebe Srbije.

"Ne znamo kakvi će biti rezultati izbora, neizvjesni su, i zato će onaj ko bude dobio narodno povjerenje moći da predloži bilo koga drugog, možda i Đorđevića", rekao je Vučić.

On je istakao je da ministar odbrane ima specifičan položaj u odnosu na sve druge ministre, jer se pored Ministarstva, stara i o vojsci, a odgovara Skupštini i vladi, ali i predsjedniku Republike.

Prerma njegovim riječima, smjena Bratislava Gašića nije bila ustupak javnosti već želja da "sebe mijenjamo".

"Ma koliko to bilo bolno i politički ne lako, to je bila važna stvar za Srbiju i prekretnica za ponašanje onih koji će da predstavljaju vladu", rekao je Vučić.

On je kazao da su mnogi izgovorili još teže riječi na račun žena od bivšeg ministra odbrane, ali je istakao da Srbija mora da pokaže da se promijenila i da drugačije razumije život oko sebe, više poštuje žene i javnost.

MINA

Portal Analitika