Crna hronika

Baraninu četiri godine zatvora za pokušaj likvidacije?

Srpsko-crnogorskoj kriminalističkoj bandi, koja je uhapšena zbog sumnje da priprema likvidaciju, uskoro će početi suđenje.
Baraninu četiri godine zatvora za pokušaj likvidacije?
Portal AnalitikaIzvor

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vladislava Šljivančanina (40) iz Bara i još tri osobe koje su u septembru prošle godine uhapšene u Beogradu, zbog sumnje da su kao udružena grupa pripremali likvidacije.

Optužnicom su obuhvaćeni i Stefan Mandić (26), takođe državljanin Crne Gore, kao i Dragan Đokić (31) i Almir Dragišić (31), obojica iz Beograda. Sva četvorica su se tokom istrage branila ćutanjem, zbog čega se pretpostavlja da je njihovim hapšenjem sigurno spriječen makar jedan zločin.

Šljivančanin je u srpskim bezbjednosnim službama označen kao plaćeni ubica i blizak "saradnik" odbjeglog specijalca Miroslava Kuraka, kome se u odsustvu sudi zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Takođe je bio i član obezbjeđenja Franka Simatovića Frenkija, osnivača "crvenih beretki" (JSO). Tužilaštvo je u optužnici predložilo da Šljivančanin i Mandić budu osuđeni na četiri godine zatvora, dok je za Đokića i Dragišića predložena kazna od dvije godine.

Grupa je uhapšena početkom septembra, kada je policija pronašla oružje u stanovima koje su koristili na teritoriji Beograda. Takođe, u iznajmljenoj garaži pronađen je skriven automobil na koji su stavili ukradene registarske oznake, dok su u vozilu pronađeni automatska puška sa okvirom punim municije, dvije kutije sa municijom za automatsku pušku, garderoba za presvlačenje i kanta sa benzinom, kojim je vozilo bilo natopljeno iznutra.

Izvor i foto: Blic/I.Milićević

Portal Analitika