Crna hronika

Rasvijetljeno podmetanje požara na vozilu u Podgorici

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili podmetanje požara na putničkom motornom vozilu marke ,,BMW X6”, počinjeno prije skoro pet mjeseci u Podgorici, i zbog sumnje da je počinio ovaj delikt nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.B. (24) iz Podgorice.
Rasvijetljeno podmetanje požara na vozilu u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Naime, po obavještenju da je 04. oktobra 2015. godine, oko 03,00 časova, u ulici VII Omladinske brigade u Podgorici došlo do požara na pmv marke ,,BMW X6”, cetinjskih registarskih oznaka, koje se nalazi u vlasništvu K.P. iz Podgorice, o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj uz prisustvo sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije (PEH). Izuzeti tragovi su poslati Forenzičkom centru radi vještačenja.

Požarom nije nastala šteta po drugu imovinu. U događaju nije bilo povrijeđenih lica.

Na osnovu kriminalističke obrade koja je u međuvremenu sprovedena i dobijenih rezultata vještačenja, identifikovan je osumnjičeni Đ.B. koji je, kako se sumnja, navedenog dana podmetnuo požar na pomenutom vozilu na način što ga je polio benzinom koji je potom zapalio.

Nadležni tužilac je kvalifikovao djelo kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv osumnjičenog Đ.B. je nadležnom tužiocu procesuiran u redovnom postupku, budući da se osumnjičeni već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela.

Ovo je inače sedmi slučaj podmetanja požara i eksploziva na imovini koji su policijski službenici CB Podgorica rasvijetlili u prethodna četiri mjeseca.

Portal Analitika