Društvo

Imenovani direktori više zdravstvenih ustanova

Ministar zdravlja Budimir Šegrt je, saglasno ovlašćenjima koja su propisana novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, donio Odluku o imenovanju direktora 15 Domova zdravlja, pet Opštih i dvije Specijalne bolnice i Zavoda za transfuziju krvi. Postupak odlučivanja za imenovanje direktora dva Doma zdravlja, bolnice u Beranama i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je u toku, saopštavaju iz Ministarstva zdravlja. Konkurs će biti ponovljen za direktore nikšićke bolnice, Specijalne bolnice Dobrota i Doma zdravlja u Heceg Novom.
Imenovani direktori više zdravstvenih ustanova
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, izabrani su direktori sljedećih zdravstvenih ustanova:

Dom zdravlja Andrijevica: dr Zvonko Vuković

Dom zdravlja Bar: dipl. pravnik Borislav Lalović

Dom zdravlja Berane: dr Zuhra Hadrović

Dom zdravlja Bijelo Polje: dr Majda Dobardžić

Dom zdravlja Budva: Zoran Špadijer

Dom zdravlja Cetinje: Nenad Vušurović

Dom zdravlja Danilovgrad: dr Dejan Mandić

Dom zdravlja Kolašin: dipl.pravnik Dragica Popović

Dom zdravlj Mojkovac: dr Ikonija Minić

Dom zdravlja Nikšić: dr Veselin Bulatović

Dom zdravlja Plav: dr Omer Šahmanović

Dom zdravlja Podgorica: dr Nebojša Kavarić

Dom zdravlja Rožaje: dr Hajran Kalač

Dom zdravlja Tivat: dr Snežana Matijević

Dom zdravlja Ulcinj: dr Pavle Marniković

Opšta bolnica Bar: dr Dragoslav Tomanović

Opšta bolnica Bijelo Polje dr Biserka Bulatović

Opšta bolnica Kotor: dr Ivan Ilić

Opšta bolnica Pljevlja: dr Mile Goločevac

Opšta bolnica Cetinje: dr Dragan Vujović

Specijalna bolnica Brezovik: dr Gordana Reljić

Specijalna bolnica Risan: dr Milić Jauković

Zavod za transfuziju krvi: dr Gordana Rašović
    
Postupak odlučivanja za imenovanje direktora je u toku za Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Opštu bolnicu Berane, Dom zdravlja Kotor i Dom zdravlja Pljevlja.

Šegrt je odlučio da ne vrši imenovanje direktora u Opštoj bolnici Nikšić, Specijalnoj bolnici Dobrota i Domu zdravlja Herceg Novi, u kojima će se javni konkurs ponoviti.

Kako navode u saopštenju, izboru kandidata za imenovanje direktora zdravstvenih ustanova pristupilo se vrlo odgovorno - formirana je Komisija u Ministarstvu zdravlja, koja je provjerila blagovremenost dostavljenih prijava i potpunost dokumentacije koja je priložena.

Ministar je, kako se navodi, izvršio analizu programa rada svih kandidata i predložene planove razvoja i rada zdravstvenih ustanova, kao i način preduzimanja konkretnih mjera i aktivnosti, u odnosu na poboljšanje i unaprjeđenje kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite građanima.

"Na osnovu priložene dokumentacije, imenovani su kandidati koji su iskazali najviše kvaliteta u planiranim aktivnostima koje imaju za cilj postizanje očekivanih rezultata u obezbjeđivanju dostupne, kvalitetne i blagovremene zdravstvene zaštite, u skladu sa osnovnim ciljevima utvrđenim strateškim dokumentima iz oblasti zdravstva, uključujući i Strukturne reforme u zdravstvenom sistemu, u skladu sa navedenim zakonskim propisima", navode iz Ministarstva i naglašavaju da su "stručne, profesionalne i moralne osobine prijavljenih kandidata, sa najboljim programom rada i razvoja zdravstvene ustanove, u interesu građana, bili odlučujući kriterijumi za izbor direktora zdravstvenih ustanova i odluku ministra, saglasno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti".

U saopštenju se dodaje da će odluke, u pisanoj formi, biti dostavljene zdravstvenim ustanovama, na dalju nadležnost, saglasno zakonu.

Portal Analitika