Društvo

Apel iz Berana: Pomozite Andrijani!

Građani Berana organizuju nekoliko akcija u kojima će da skupljaju pomoć za dvadesetpetogodišnju Andijanu Knežević iz Plava. Andrijana boluje od sindroma hepatitičnih vena, i trenutno se nalazi u Turskoj gdje će joj biti presađena jetra. Ona u Turskoj boravi s majkom koja će biti donor. Zavod za zdravstvo Crne Gore platiće operaciju, ali Andrijana nema mogućnost da isfinansira boravak u bolnici.
Apel iz Berana: Pomozite Andrijani!
Portal AnalitikaIzvor

"Grupa mladih iz Berana će u srijedu, 2. marta od 12 do 16h postaviti štand u glavnoj ulici gdje će građani moći da daju svoj prilog za Andrijanu. U beranskom Centru za kulturu 10. marta u 19h biće održan humanitarni koncert dok će u Centru za kulturu u Andrijevici koncert održati 11 marta u 19h“, navodi se u saopštenju Opštine Berane.

Sva sredstva, kako se navodi, biće uplaćena na žiro račun 510250299627701428 u CKB banci. 

Ranije su građani Plava počeli da skupljaju novac, apel je objavljen jer prodica ne može da plati troškove.

U saopštenju se navodi da je Andrijanin otac nezaposlen i nalazi se u bolnici jer mu je nedavno otkriven tumor koji je metastazirao i čekaju ga terapije.

Andrijana se razboljela tokom prve godine studija, ali je bolest nije omela u učenju: ona je sa desetkom diplomirala na Fakultetu sa saobraćaj u Beranama.

cdm

Portal Analitika