Svijet

Pronađeno mumificirano tijelo nestalog skipera

Mumificirano tijelo njemačkog avanturiste Manfreda Frica Bajorata pronađeno je na napuštenoj jedrilici ovog vikenda na južnim obalama Filipina.
Pronađeno mumificirano tijelo nestalog skipera
Portal AnalitikaIzvor

Tijelo 59-godišnjaka pronašla su dva ribara na napuštenoj jedrilici na obali u blizini grada Barobo, javlja "Dejli mejl". Nesrećni Njemac pronađen je kako sjedi u blizini radija, pokušavajući da pozove pomoć.

Lokalni stanovnik Kristofer Rivas lovio je ribu sa svojim prijateljem skoro 63 kilometara od obale kada je ugledao jedrilicu bijele boje i slomljenog jedra. Jedrilica duga 12 metara, imena SAYO bila je na plovidbi oko svijeta poslednjih 20 godina. U kabini, koja je većim dijelom pod vodom, pronađeni su foto albumi, odjeća i konzerve hrane.

Nejasno je koliko je dugo Manfred, koji je identifikovan zahvaljujući papirima, bio na brodu ili koji je uzrok smrti. Njegov prijatelj rekao je za "Bild" da je zadnji put čuo za njega prije godinu dana na Fejsbuku kada mu je bio rođendan.

Suvi okeanski vjetar, visoka temperatura i vazduh sa velikom koncentracijom soli vjerovatno je uticao na to da njegovo tijelo bude sačuvano.

Skiper Diter koji ga je upoznao 2009. godine, rekao je za "Bild" da se radilo o vrhunskom skiperu.

"Ne vjerujem da bi on uplovio u oluju. Vjerujem da se jarbol slomio pošto je već bio mrtav”, tvrdi Diter.

Njegovo tijelo poslato je na obdukciju, a portparol policije Goldi Lu Sijega na Filipinima rekla je kako nemaju dokaz da je druga osoba bila na brodu, kao i da na jedrilici nije pronađeno oružje.

Forenzičar iz Kelna, Mark Beneke izjavio je za "Bild" da je smrt bila neočekivana, i da je Fric najvjerovatnije umro od srčanog udara. On je to zaključio prema položaju sjedenja.

Manfred je morem polovio 20 godina, a prošao je više od pola miliona nautičkih milja. Vjeruje se da ima ćerku Ninu, piše "Dejli mejl", koja radi kao kapetan teretnog broda. Ne postoje izvještaji da je posle 2009. bio u kontaktu s bilo kime, ali policija ne vjeruje da je njegova jedrilica plutala sedam godina.

 

Novosti.rs

Portal Analitika