Region

Na granici Makedonije i Grčke zarobljeno 7.000 izbjeglica

Oko 7.000 izbjeglica trenutno se nalazi u izbjegličkom kampu u Idomeniju, gdje čeka da pređe grčko-makedonsku granicu i nastavi put ka Zapadnoj Evropi,prenosi ANA.
Na granici Makedonije i Grčke zarobljeno 7.000 izbjeglica
Portal AnalitikaIzvor

Četiri grčka voza čekaju u Idomeniju da dobiju "zeleno svijetlo" i nastave put ka Makedoniji, dok s druge strane granice šest vozova čeka da uđe u Grčku, navode neimenovani izvori.

Granični prelaz između Grčke i Makedonije zatvoren je nakon niza sukoba koji su izbili između izbjeglica i makedonske policije.

Najmanje 30 ljudi, uključujući veći broj djece, zatražilo je juče ljekarsku pomoć na grčko-makedonskoj granici kad su migranti probili ogradu, a policija bacila suzavac i šok bombe da bi ih navela na povlačenje, saopštila je humanitarna organizacija "Ljekari svijeta".

U tom incidentu niko nije uhapšen, navodi AP.

Migranti, koji su uzvikivali "Otvorite granice" i istovremeno bacali kamenice na makedonske policajce, morali su da se povuku pred policijom.

Policija je ranije saopštila da se oko 500 migranata probilo kroz redove grčkih policajaca kako bi došli do ograde koja dijeli Grčku i Makedoniju, a migranti su ogradu uspjeli da probiju koristeći gvozdeni bat.

Zvanično Skoplje je saopštilo da će propuštati samo onoliko ljudi koliko propušta Srbija. Usljed toga je u Grčkoj došlo do nakupljanja velikog broja izbjeglica.

Izvor: b92.net

Foto: Tanjug

Portal Analitika